Karaman FK'nın Etimesgut Galibiyetindeki Kahramanı Kadir Kaan Yurdakul oldu

TAKİP ET

2. Lig Kırmızı gruptaki temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü'nün Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Etimesgut Belediyespor maçının kahramanı her iki golün de asistliğini yapan Kadir Kaan Yurdakul oldu.

Temsilcimiz son haftalarda yaşadığı düşüşe Etimesgut Belediyespor maçında alınan galibiyetle son vermiş oldu. Karşılaşmanın ilk yarısının 36. Dakikasında rakibinden yediği golle 1-0 yenik duruma düşen ve maçtan kopan Karaman Futbol Kulübü’nün adeta kurtarıcısı orta saha oyuncusu Kadir Kaan Yurdakul oldu. 45+2’de Kadir Kaan’ın asistliğini yaptığı atağı Artun Akçakın’ın nefis dokunuşu gole çevirdi ve temsilcimiz ilk yarıyı 1-1’lik skorla tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının son dakikalarında ise yine Kadir Kaan’ın kaleye kadar getirip asistliğini yaptığı topu Oktay Balcı ağlarla buluşturmuş ve temsilcimiz bu maçtan 3 puanı 2-1’lik galibiyetle kapan taraf olmuştu. Takımın her iki golünde de önemli rol üstlenen Kadir Kaan Yurdakul ise maçın yıldızı oldu.

Etimesgut Belediyespor maçı öncesinde Karaman FK Teknik Direktörü Cihan Erdil, soyunma odasında futbolcularla yaptığı konuşmada, “Bu maçta daha öncede yaptığınız şeyi yapacaksınız. İyi konsantre olup maçı kazanmak. İlk yarı 21 puan, ikinci yarı 17 puan. Çok büyük işler başardınız. Bir yenisini daha ekleyip, bu takım için belki de gelecek anlamında bir adım attıracaksınız. Burada sizin isimleriniz olacak. Siz olacaksınız. Başka kimse değil, bu oyuncu grubu yapmış olacak. O yüzden herkesten daha fazla konsantre, daha fazla mücadele istiyorum” diyerek oyuncularını motive etmişti.

Karaman FK’lı Futbolcular adına ise Berkan Burak Turan takım arkadaşlarına hitaben yaptığı konuşmada ise, “Hafta başında yaptığımız toplantıyı biliyorsunuz. Bize yakıştığı gibi kimseyi suçlamadık. Ama bize yakıştığı gibi öz eleştirimizi de yaptık. Bugün her hafta yaptığımız gibi çıkıcaz ve yine işimizi yapacağız. Her hafta yaptığımız mücadeleyi bugün yine yapacağız. 7-8 maçı içerde kaybeden o ruh, bize lazım olan o ruh yine bugün burada bize lazım. Biz güzel insanlardan kurulu iyi bir takımız. Buna inanın çıkın ve gerekeni yapın” demişti.

İşte hem Teknik Direktör Cihan Erdil’in, hem de futbolcuların inancı Etimesgut Belediye karşısında alınan galibiyetle önemli rol oynadı.

Teknik Direktör Erdil, futbolcularına olduğu kadar Karaman FK taraftarına da, “Sezonun 9. iç saha galibiyeti +3. Bu galibiyetlerde, bizlerden desteğini esirgemeyen, yensekte yenilsekte hep bize inanan ve güvenen Karaman halkının ve Karaman FK taraftarının emeği çok büyüktür. Siz bu takımın arkasında olduğunuz sürece bizler her zaman daha iyisini yapmaya devam edeceğiz. Teşekkürler 70 Numara” diyerek teşekkür etti.

Karaman FK, ligde kalan 6 maçından ilkini 3 Nisan Çarşamba günü Erzincan deplasmanında Anagold 24Erzincanspor ile oynayacak. Daha sonra sahasında Fethiyespor'u konuk edecek. Bu maçın ardından İnegöl deplasmanına gidecek olan Karaman FK, 36. haftada şampiyonluğun güçlü adaylarından GMG Kastamonuspor'u sahasında konuk edecek. Hemen bu maçın ardından yine şampiyonluk mücadelesi veren Alagöz Holding Iğdır FK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Karaman FK ligdeki son maçını ise Manisa deplasmanında Somaspor ile oynayacak.




Karaman Futbol Kulübü Etimesgut Belediyespor Cihan Erdil Berkan Burak Turan galibiyet Kadir Kaan Yurdakul Artun Akçakın Oktay Balcı taraftar