Karaman FK: Herkes Gider Ama Karaman Futbol Kulübü Hep Var Olacaktır

TAKİP ET

Bu sezon Türkiye 2. Futbol Liginde ilimizi temsil edecek olan Karaman Futbol Kulübü'nde olağanüstü genel kurul öncesinde şok bir ayrılık yaşandı. Kulüp Onursal Başkanı Mehmet Ali Han görevinden ayrıldığını açıklayarak Karamanlılara veda etti.

Han’ın ayrılık açıklamasının ardından Karaman Futbol Kulübü tarafından da bir basın açıklaması yapılarak, “Herkes gider, ama Karaman Futbol Kulübü hep var olacaktır” dendi.

Karaman Futbol Kulübü tarafından yapılan açıklama şöyle;

“11 Şubat 2022 tarihinde yaptığımız olağanüstü kongre sonucu Karaman Belediyespor olan ismimizi Karaman Halkımızı daha rahat temsil etmesi için Karaman FK. Olarak değiştirme kararı aldık. Devamında kulübümüzün borcu olan 3,5 milyon TL’yi kapatıp, transfer tahtasını açtık. Aynı sezon ligin alt sıralarında yer alan takımımızı hep birlikte, Başkanımız Sn. Süleyman Han ve birbirinden değerli yönetim kurulumuzla el ele vererek gece gündüz demeden, tüm olumsuzluklara rağmen ligde kalmasını sağladık.

2022 – 2023 Sezonuna Karaman’ın hak ettiği yerlerde olması bilinciyle mutlak şampiyonluk parolasıyla çıktık. Almanya futbolundaki alt yapı genişliğini ve disiplinini Türk Futboluna getirmek ve Türk Futbol kültürü ile harmanlayıp gençlerimizi ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeyi kendimize bir borç ve ödev olarak gördük. Sezon sonu play-off şampiyonu olarak hak ettiğimiz 2. Lig’e çıktık. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 3. Tur’a kadar yükseldik. Amacımız ve görevimiz Profesyonel Takımımızı üst liglere çıkarıp alt yaş grubu takımlarımızı en üst seviyede tutmak ve Türk futboluna yeni futbolcular kazandırmaktır. 19 yıl sonra gelen bu başarıyla beraber eski günlere döndük, Karaman olarak bir bütün olduk. Yeri geldi beraber sevindik, yeri geldi beraber üzüldük. Sezonun sonunda ise hep beraber kazandık. Bu başarıya imza atmamızda emeği geçen çok kıymetli Başkanımız Sn. Süleyman Han, Başkan Yardımcımız Sn. Ahmet Kapar, Genel Sekreterimiz Sn. Mahmut Selim Dülger, Mali İşlerden Sorumlu Yöneticimiz Sn. Mustafa Sılanar, Transfer Komitesi Başkanımız Sn. İsmail IŞIK, Kulüp Sekreterimiz Sn. Mesut Soyfidan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sn. Mehmet Özoğul ve Sn. Ekrem Ercüment Yılmaz’ı, Onursal Başkanımız Sn. Mehmet Ali Han’ı, Teknik Sorumlumuz Sn. Şaban Yıldırım ve ekibini, Sportif Direktörümüz Sn. Ahmet Akteke’yi, mücadeleden asla vazgeçmeyen ve ellerinden gelenin en iyisini, son dakikaya kadar sahaya yansıtan kıymetli futbolcularımızı, uzun yıllardır kulübümüzün çeşitli kademelerinde görev alan Sn. Hüseyin Zenginoğlu’nu, kıymetli masörlerimizi, Kulüp Doktorumuz Sn. Ahmet Gören’i, Kulüp Müdürümüzü, Malzemecilerimizi, Mutfak Personellerimizi, Medya Sorumlumuzu, Kulüp Personellerimizi ve Alt Yapı Koordinatörümüz Sn. Halil Alkan’ı ve hocamız Yusuf Arslan’ı tebrik ediyoruz. Şampiyonluk yürüyüşünde kulübümüzün yanında olan Sn. Valimiz Tuncay Akkoyun’a, önceki dönem Valimiz Sn. Mehmet Alparslan Işık’a, Milletvekillerimiz Sn. Selman Oğuzhan Eser, Sn. Recep Şeker, Sn. Osman Sağlam, Sn. İsmail Atakan Ünver, Sn. Mevlüt Akgün’e, değerli devlet yöneticilerimize, kamu görevlilerine, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemize ve Sn. Rektörümüz Mehmet Gavgalı’ya, Karaman İl Emniyet Müdürlüğümüze, Karaman İl Jandarma Komutanlığımıza, Karaman Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın ve yönetimine, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bütün fabrikalarımıza, Ticaret ve Sanayi, Esnaf Sanatkarlar Odalarımıza, Karaman Borsamıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, değerli Karaman Esnafımıza, ASKF Başkanımıza ve yönetim kuruluna, Karaman Amatör takımlarımıza, medya kuruluşlarımıza ve medya mensuplarımıza, ismini sayamadığımız saha gerisindeki tüm ekiplerimize ve uzaktan da olsa bizleri tüm güçleriyle destekleyen hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Karaman Futbol Kulübü’müzün kuruluşundan bu yana bu kulübe emek veren herkese ayrıca teşekkür ediyoruz. Şampiyon olduğumuz andan itibaren kulübümüze tebrik mesajları ileten herkese de bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu şampiyonluğu en çok hak eden, yağmur çamur demeden Karaman Futbol Kulübü’müzü yalnız bırakmayan Karamanoğulları Taraftar Grubu Başkanı Sn. Şevket DİNÇER ve taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizin. 2023 – 2024 Sezonu’na iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Taraftarımız da mutlaka bu süreçte Karaman Futbol Kulübü’müzü yalnız bırakmayacaktır. Kimi zaman video konferans ile kimi zaman da tesislerimizde bir araya gelip, yapmamız gerekenleri masaya yatırıyoruz ve yatırmaya devam edeceğiz. Biz şahıslardan çok Karaman Futbol Kulübü için çalışmaya gayret ediyoruz. Herkes gider ama Karaman Futbol Kulübü hep var olacaktır. Bu şehir hepimizin, bu takım hepimizin. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bugünde hep birlikte, hep bir ağızdan destek olmanın tam zamanıdır. Her şey Karaman için, her şey Karaman Futbol Kulübü için”

karaman fk mehmet ali han süleyman han futbol kulüp yönetim