Karaman FK Ayvalıkgücü'nü 2-1 Yenerek 2. Tura Yükseldi

TAKİP ET

Karaman FK 11. Dakikada geriye düştüğü maçta rakibini 2-1 yenerek Play Off'ta 2. Tura Yükselen taraf oldu.

Saat 16’da Kemal Kaynaş Stadında başlayan karşılaşmada her iki takımda temkinli bir oyun ile orta alanda paslarla atak çevirmeye çalışırken 7. Dakikada Karaman FK atağında sağdan çizgiye inen Ahmet Tekerin çevirdiği topa Umut yetişemedi ve top kalecide kaldı.
11. Dakikada gelişen konuk Ayvalıkgücü atağında Karaman FK ceza sahası içinde topu önünde bulan Tugay’ın set şutu filelerle buluştu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu golden sonra ataklarını artıran Karaman FK 22. Dakikada soldan ceza sahasına ortalanan topu beklemeyen Samet topa dokunamadı ve top auta çıktı.
28. Dakikada gelişen konuk Ayvalıkgücü atağında solda ceza sahası içinde Ayvalıkgücülü oyuncunun şutunu kalcei Onur kurtardı.
33. Dakikada gelişen Karaman FK atağında ise ileri uç oyuncuları kale önünde beklenen paslaşmayı yapmayınca ceza sahası solunda yapılan faul ile Karaman FK’nın kullandığı atışta top kimseye dokunmadan auta çıktı.
İlk yarı da karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda Karaman FK daha pas yapan ve oyunun kontrolünü elinde tutarak geliştirdiği ataklarla gol arayan taraf oldu.
60. Dakikada gelişen Karaman FK atağında Golcü oyuncu Umut soldan gelen ortada kale önünde topa rakip defans oyuncusunun da müdahalesi ile iyi vuramadı ve top kalecide kaldı.
63’te ise gelişen atakta ise Umut dilek gelen pası aldı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak ofsayt nedeni ile oyun ceza atışı ile yeniden başladı.
70. dakikada nadir gelişen konuk Ayvalıkgücü atağında kale çizgisinden çevrilen topa soldan kafa vuruşunda top üst direğe çarparak auta çıktı.
Bu dakikadan sonra da Karaman FK atak bir oyunda skoru değiştirmek için ataklarını sürdürürken 84. Dakikada Selim’in şutu az farkla auta çıkarken 88. Dakikada kaptan Akın’ın röveşata şutu da az farkla auta çıktı.
Karşılaşma 4 dakika uzatılırken 90+2’de gelişen tehlikeli atakta Ayvalıkgücü forvetlerinin ceza sahası içinde kaleci Onur’u da geçerek şutunu son anda Ömercan’ın müdahalesi ile top kornere çıkarak son dakikada %100’lük bir golü engelledi ve maçın normal süresi 1-1 sona erdi.
Uzatmanın ilk yarısında Karaman FK yine iyi bir oyun ortaya koydu 96 ve 97. Dakikalarda ceza sahası solunda topla buluşan kaptan Akın’ın il vuruşu üstten auta çıktı 2. Atakta ise kaleci önüne yatarak golü önlemeyi başardı.
106. dakikada gelişen Karaman FK atağında ceza sahası sağ tarafında Samet topla buluştu, düzgün bir şutla topu filelerle buluşturarak Karaman FK’yı 2-1 öne geçiren golü kaydetti.
Uzatmanın il 15 dakikalık ilk yarısı da Karaman FK’nı 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
Uzatmanın 2. Yarısının 20. Dakikasında kaptan akın soldan ceza sahası içinde aldığı pasla kalesi ile karşı karşıya plase vuruşunda top kale direğine çarpıp tekrar oyuna döndü ve Ayvalıkgücü defansı topu uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın son dakikalarının da rakip Ayvalıkgücü’nün ataklarından gol çıkmayınca Karaman FK 2-1’lik galibiyet ile Play Off’ta 2. Tura yükseldi.
Play Off 2. Tur maçı 2 aşamalı oynanacak.
 












karaman karaman fk