KARAMAN ESOB'A ZİYARET

TAKİP ET

Karaman Milletvekilleri, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk ve Recep Şeker

AK PARTİ İl Başkanı Nazmi Ünlü, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve bir grup partili ile birlikte 23.03.2017 Perşembe günü saat: 16.00’da Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde esnaf ve sanatkarlarla toplantı yaptılar. Toplantıda Karaman ESOB yönetim kurulu başkanı Bayram UYSAL, Başkan vekili Cemal Özbay, yönetim kurulu üyesi Şuayip Dik, Esnaf ve sanatkarlar odalarımızın başkanları, yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterler ve esnaflarımız katıldılar.

Esnaf ve sanatkarlarımıza verilen sıfır faizli KOSGEB kredileri, istihdamı artırıcı çalışmalarda hükümetin yeni uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum konusunda da açıklayıcı bilgiler aktarıldı.
Milletvekilimiz Recep Konuk yaptığı konuşmada “Hükümetimiz esnaf ve sanatkarlarımızın lehine olacak bir dizi yeni kararlar aldı. Sıfır faizli, bir yılı ödemesiz 2 yılı 3’er aylık taksitler halinde ödenecek olan sıfır faizli krediden Türkiye genelinde 470 bin civarında esnafımız yararlanacaktır. Bunun için kendilerine cep telefonu ile mesaj gelen esnaflarımız bir an önce anlaşmalı bankalara ve KOSGEB’e müracaat etsinler. Diğer bir husus da mevcut işyerine yeni işçi alımlarında, devlet SGK ve Vergileri karşılıyor. Ayrıca çırak, kalfa ve stajyer öğrenci çalıştıran işyerleri için de ödedikleri paranın bir kısmı kendilerine iade ediliyor. Karaman hızla gelişiyor ve kalkınıyor. Hükümetimiz, sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Karaman’a ayrı bir değer veriyorlar. Havaalanı yapım işi programa alındı. Yapımına başlanacak, YHT en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak, hatta Konya-Karaman-Mersin arasında hizmet verecek ve Karamanlı işverenin ihraç ürünleri konteynerlarla Karaman’dan Mersin’e hızlı bir şekilde ulaştırılacak, bütün bunlar Karaman’ın kalkınmasını hızlandıracak yatırımlardır. Bunun için 16 Nisandaki Referandum oylamasında sizlerden çok yüksek oranda EVET bekliyoruz. Dış güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunlarını bozmak, daha güçlü, dünyada söz sahibi olabilecek bir Türkiye için sizlerden EVET desteği istiyoruz.”dedi.
Milletvekilimiz Recep Şeker’de örneklerle, materyallerle yaptığı açıklamada “bakın 18 madde neler getiriyor. Bunları sizlere açıklamak istiyorum” diyerek 18 madde ile ilgili tek tek açıklamalarda bulundu. Bunların tamamı ülkemizin lehinedir. Bundan dolayı sizlerden 16 Nisan’da EVET istiyoruz. Bizler ve hükümetimiz daima esnaf ve sanatkarlarımızın lehine çalışmalar yapmaktayız. Sıfır faizli krediden yararlanamayan Kahveci esnafımız için de yeni girişimlerimiz olacak, onların da bu imkandan yararlanmasını arzu etmekteyiz.”dedi.
Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan’da göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Esnaf Odaları Birliği başkanı Bayram Uysal “Hükümetimiz son zamanlarda esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatacak, nefes aldıracak can suyu niteliğinde düzenlemeler yaptı. Sıfır faizli KOSGEB kredisi, İstihdamı artırıcı uygulamalar, işbaşı eğitim programı, çırak ve stajyerlere verilen destek gibi uygulamalar esnafımızı rahatlatmıştır. Bu tür uygulamaların devam etmesini arzu ediyoruz. Bizler ülkemizin kalkınması, refah, müreffeh ülkeler arasında daha iyi yerlere gelmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bizleri ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz. 16 Nisan’da yapılacak Referandum oylamasının ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine vesile olmasını dileriz.”dedi.
Haber: Mehmet İSSİ