Karaman ESOB Başkanı Bayram Uysal, "Azerbaycan'ın yanındayız"

TAKİP ET

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Ermenistan'ın saldırısında hayatını kaybeden Azerbaycan askerleri ve sivil halka Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Uysal, " Bu saldırılar göstermiştir ki emperyalist ülkeler enerji savaşını kaybetmekte olduklarının farkına vararak, artık hamlelerine askeri stratejilerini de eklemişlerdir. Doğu Akdeniz, Karadeniz, Azerbeycan enerji hatları ve kaynaklarının kontrol altına alınması için emperyalistler silahlı mücadeleye de başvurmuşlardır. Enerji kaynaklı emperyalizmin kışkırtmalarıyla, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan Azerbaycan sınırındaki sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir" dedi.

Ermenistan'ın cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provakasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine saldırmasından sonra Azerbaycan’a Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını geri alınma fırsatı da doğduğunu belirten Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, “ Batının şımarık çocuğu, terör devleti Ermenistan Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyerek, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha göstermiştir. Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır. yanında olmaya da devam edecektir. “Çatışmalar, Ermeni ordusunun Karabağ’dan tamamen çekilmesine kadar, Azerbaycan’ın eski topraklarına kavuşuncaya kadar sürecek ve eninde sonunda Ermenistan’a hak ettiği cevap verilecektir. Şu ana kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin morali iyi, her şey Azerbaycan ve Türk Milletinin lehine gelişmektedir. Çatışmalarda 2.300 Ermeni askeri etkisiz hale getirilmiştir. Ermenistan PKK ve PYD’den medet umar hale gelmiş teröristleri paralı asker olarak cepheye sürmeye başlamıştır. Ancak Azerbaycan ordusunun kararlı tavrı karşısında mevzilerini terk ederek kaçmaya başlamışlardır. Tarihi şan, şeref ve zaferlerle dolu olan Türk Milleti bu Savaştan da galibiyetle çıkacaktır. Tüm yüreğimizle Esnaf ve Sanatkarlar olarak ve Türk Milleti olarak Ermenistan’ı şiddetle kınıyor, can kardeşlerimiz Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha belirtmek istiyoruz” diye konuştu.