KARAMAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ; 'ABARTIYORUZ'

TAKİP ET

Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, toplum olarak duyarlılık istedi.

KARAMAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ; “ABARTIYORUZ”
    Emniyet Müdürü, Toplum olarak duyarlılık istedi.
    Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, son aylarda Karaman’ın asayiş olaylarında artış yaşandığı algısına dikkat çekerek, “Abartılacak bir durum yok. Toplum olarak bu abartıdan kaçınalım.”dedi.
    Karaman Emniyeti, medya mensupları ile kahvaltılı düzenldiği basın toplantısında Asayiş Olaylarına yönelik durum değerlendirmesinde bulundu.
İl Emniyet Müdürlüğünün il genelinde meydana gelen son 3 günlük Asayiş raporunu da örnek gösteren Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar;
    “Bakın, son 3 günde Karaman’da İlçeler de dahil 57 vaka olmuş. Bunu güne bölersek 19’a iner. 10’u iş kazası, 9’u kavga, 1’i cinsel istismar. Yani Karaman aslında huzuru en iyi olan illerden birisi. Bizler burada hizmet için varız. Karaman’ın huzur ve sukunetini sağlamak için evet varız. Elimizden gelenin de en iyi yapmaya ve çabalamaya özen gösteriyoruz. Ama bakın, toplumsal vakalarda bazı durumlara polis anında nasıl müdahale etsin. Örneğin, aile içi şiddet, bir intihar eylemi ve buna benzer vakalar. Karaman’da polis vuku bulan her olayın ardından anında olay yerine intikal etmeye gayret gösteriyor. Ayrıca vuku bulması muhtemel olaylara karşı da öncesinde önlem ve tedbirini zaten alıyor.
    Son aylarda Karaman’da olayların arttığı gibi bir algı, elbette bizleri de rahatsız ediyor. Ama toplum olarak baktığımızda kulaktan duyma değil, adli raporlara yansımış olayların sayısını esas almak gerekir. Ve olayların içeriğine bakmak da. Karaman için polis huzur ve güveni tesiste çalışma arkadaşlarımla 7-24 önlemlerimizi alıyoruz. Toplum olarak kulaktan duyma ve asılsız haberlere itibar etmemek ve akabinde bu durumun abartılmaması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Karaman huzur ve güvenle birlikte kalkınmayı ve büyümeyi hak eden bir şehir.”dedi.
    Emniyet Müdürü Bayraktar, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının görüş ve önerilerini dinledi.