Karaman Elma Borsası İhaleye Çıkıyor

TAKİP ET

Karaman Valiliği tarafından yürütülen "KOP ile Elma Sınıflandırma ve Paketleme Tesisi Projesi: Karaman Elma Borsası" projesi 17 Nisan'da ihaleye çıkıyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen tanıtım toplantısında Karaman Valiliği ile KOP arasında protokolü imzalanan proje 17 Nisan'da yapılacak ihale ile hayata geçirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 17 Nisan Pazartesi günü ihalesi gerçekleştirilecek olan proje tamamlandığında tesiste saatte 7 ton ve günlük 170 tona yakın elmayı sınıflandırma, işleme ve pazara sunma imkânı oluşturulacak. Ayrıca sezona bağlı olarak  da birçok vatandaş istihdam edilmiş olacak.

25.500.000.00 lira olan proje bütçesinin yüzde 12’lik kısmı 3.000.000.00 lirası Elma Üreticileri Birliği ve Karaman İl Özel İdaresi tarafından, 22.500.000.00 liralık kısmı ise Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi tarafından karşılanacak.

Bahçelievler Mahallesi 4618 ada 113 parsel üzerine yapılacak olan KOP Elma Sınıflandırma ve Paketleme Tesisi yapım işi açık ihale usulü ile ihale edilecek ve teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak.

17 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da Karaman Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Odasında gerçekleştirilecek olan ihaleyi alan firma sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yaparak işe başlayacak. Projenin tamamlanma süresi ise yer tesliminden itibaren 180 takvim günü olarak belirlendi.


elma borsası karaman valiliği kop idaresi elma üreticileri birliği karaman il özel idaresi elma sınıflandırma tesisi