Karaman Devlet Hastanesi'nde E-Tescil (doğum) uygulamasına geçildi

TAKİP ET

Konu ile ilgili Karaman Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi;  

"Hastanemizde kullanıma başlanan  e-Tescil (Doğum) uygulaması  ile yeni doğan bebeklerin nüfus kütüğüne kayıt başvuruları hastanemiz aracılığı ile yapılmaya başlandı. 

Bilindiği üzere Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan bir düzenleme ile nüfus müdürlüklerinin yanı sıra Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarının da doğum ve ölüm olaylarını nüfus kütüklerine tescil edebilmelerine imkan sağlanmıştı. 

Düzenleme sayesinde Sağlık kuruluşlarında dünyaya gelen ve anne/babaları tarafından isimleri belirlenen çocukların doğum bildirimleri, nüfus müdürlüklerine gitmeden doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşunda yapılabiliyor.  

Sağlık kuruluşunda dünyaya gelen çocukların e-Tescil (Doğum) üzerinden doğum bildirilebilmesi için çocuğun isminin belirlenmiş olması, anne ve babanın Türk vatandaşı olması, doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşundan taburcu olunmamış olması ve sağlık kuruluşundan talep etmeleri gerekiyor.  

Bu uygulama sayesinde yeni doğan bebeğin kimlik kartı için ailelerin  nüfus müdürlüklerine gitmesine gerek kalmayacaktır. Nüfus müdürlükleri otomatik olarak yeni doğan bebeğin kaydını görecek ve bebeğin kimlik kartı ailenin adresine gönderilecektir."