KARAMAN'DAN KADİR GECESİ MESAJLARI

TAKİP ET

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ RECEP ŞEKER

“Bereketi ve mağfiretiyle evlerimize ve gönüllerimize misafir olan rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in veda ediyor olmasının burukluğunu, bin aydan daha hayırlı en nurlu ve en feyizli gece Kadir gecesine ulaşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bu müstesna gece Yüce Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, yapılan duaların ve tövbelerin kabul edildiği en faziletli ve en kutsal sayılan bir gecedir.

Bu gece indirilmeye başlayan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlığın ufkunda bir güneş gibi doğarak eşsiz ilke ve mesajları ile karanlıklar içerisinde yönünü kaybetmiş olan insanlığa ışık tutmuş, inananlar O’nun rahmeti ve şifası ile huzura kavuşmuştur.

Kelâmullah hürmetine bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir gecesi hakkında Yüce Rabbimiz “Şüphesiz, Kur’an’ı biz Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar bir esenliktir.” buyurarak gecenin değerini ve faziletini ifade etmiştir.

Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp en güzel ve kazançlı şekilde değerlendirmenin yolu, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerîm’i anlamaktan ve hayatımızın merkezine koyarak ahkâmıyla ve ahlakıyla yeniden hayatımızı şekillendirmekten geçer. Bu gece, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin terkedilip sevgi ve kardeşliğin hâkim kılındığı paylaşma, yücelme ve ilâhî rızaya ulaşma gecesidir.

Bu ulvi gecenin ülkemizin birlik ve beraberliğine, Milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm İslam âleminin, Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ederim.” dedi.

 

KARAMAN İL MÜFTÜSÜ MUHAMMET LUTFİ KETENCİ

“Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir Suresi)

Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı ve tüm insanlığın kadrini kıymetini yücelten bu geceye kavuşturan Yüce Mevla’ya hamd-ü senalar olsun.

Kadir; izzet, şeref, değer ve itibar demektir. Peygamber Efendimizin evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade buyurduğu Ramazan ayının, cehennem azabından kurtulma günleri içerisinde bulunan mübarek Kadir Gecesi ile ilgili Kur’an-ı Kerim’de müstakil bir sure tahsis edilmiş, bu surede gecenin en güzel biçimde tasviri yapılmıştır. Yüce Rabbimiz Kadir suresinde bizlere bu gecenin kutsiyetinin doğrudan Kur’an’a bağlı olduğunu bildirir. Kadir gecesi nasıl Kur’an ile değer bulmuşsa, insan da aynı şekilde hayatını Kur’an’a adamakla özgürleşir, olgunlaşır, yücelir. Cenab-ı Hakk’ın eşsiz bir rahmet ve umut kapısı açtığı bin aydan daha hayırlı olan bu gecede, ailemizin, dostlarımızın, mümin kardeşlerimizin ve insanlığın kıymetini bilmeden tükettiğimiz bir ömürden ve israflarımızdan tövbe zamanıdır. Bu gece, kadir ve kıymeti, onur ve değeri başka yerlerde arayarak gafletle geçen, günahla kirlenen yılların affı için bizlere verilen bir fırsat gecesidir. Ve yine bu gecede Kur’an’ın nüzulünün hürmetine her sene vahiy meleği Cebrail (as) ve Allah’ın diğer melekleri Kadir gecesinde yeryüzüne misafir olurlar. Selâm ve esenlik getirmek üzere aramıza inen bu kutlu misafirler, fecre kadar dualara, istiğfarlara, zikir ve tilavetlere ortak olurlar.

Karamanımızda İnşaallah 10 Haziran Pazar Kadir gecesi Yatsı namazından önce bütün cemaatimize yönelik: Aktekke ve İmam-ı Azam Camilerinde: Vaaz, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif Programı; Fatih Sultan Camisinde ise Vaaz ve Dua Programı bayanlara özel olarak gerçekleştirilecektir.

Her daim Rabbimizin razı olduğu kul olarak, ibadet ve taatle hayatımızı sürdürebilen, barış ve esenliğin bütün dünyayı kuşattığı günlere ve bayrama kavuşmak dileğiyle birlik ve beraberliğimiz daim olsun; başta Karaman halkı olmak üzere Aziz Milletimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Ayrıca Ramazan Bayramına barış, huzur ve güven içinde kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”

 

KARAMAN İL GENEL MECLİS BAŞKANI ADEM KAPAR

“Kardeşliğin, dayanışmanın, rahmetin ve bereketin ayı Ramazan'ın son günlerine yaklaşılırken bu manevi atmosferi bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum.

 Bu gece feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan,  yüreklerimizin ibadetle çarpıştığı bir gecedir. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğunu bilmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz.

 Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin, Karamanlı vatandaşlarımızın ve tüm İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi’ni kutlar; bu gecenin, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.”