Karaman'dan Destek Göremeseler de Onların Hedefleri Büyük....MİNİK ATILIM, KARAMAN'IN ADINI SÜPER LİGE YAZDIRMAYA KARARLI

TAKİP ET

Türkiye Hentbol Kadınlar 1. Ligi A grubunda mücadele Karaman Minik Atılım Spor Kulübü, 2023-2024 Ahde Vefa sezonunun son maçını 10 Mart Pazar günü kendi sahasında İstanbul ekibi Eyüp Sultan Belediyesi Göktürk Hentbol SK ile oynayacak.

14 Ekim 2023’te başlayan lige çok iyi başlayan ve arka arkaya 5 galibiyet alarak namağlup unvanla grubun lideri olan Minik Atılım SK, ilk mağlubiyetini ise Polatlı Belediyesi karşısında almış ve liderliği rakibine kaptırmıştı. Karaman Minik Atılım Spor Kulübü ligde oynadığı 13 karşılaşmadan 9 galibiyet ve 4 mağlubiyet alarak 18 puanla ikinci sırada yer alarak Nisan ayında yapılacak olan Play-Off maçlarına katılmaya hak kazandı.

Temsilcimiz ligin son maçı olan Eyüpsultan Belediyesi Göktürk Hentbol maçını da kazanarak ligi galibiyetle tamamlamayı hedefliyor.

Bu önemli maç ve Play-Off öncesinde Karaman Minik Atılımspor Kulübü Başkanı Ayşe Minik, Takım Kaptanı Saliha Hatun Çelik ve takım oyuncusu Gamze Özler ile Merkez Spor Salonunda yaptıkları antrenmanda bir araya gelerek, ligi değerlendirip, Play-Off hedeflerini ve takımın durumunu konuştuk.

ÇELİK: TEK HEDEFİMİZ PLAY OFF MAÇLARI VE TABİKİ SÜPER LİG

Karaman Minik Atılım Spor Kulübü Takım Kaptanı Saliha Hatun Çelik, “Lige aslında çok güzel başladık. Çok güzel galibiyetler aldık. O süreçte iki üç tane kaybımız oldu. O kayıplar bizi puan olarak aşağıya çekti. Normalde hedefimiz şampiyon olarak şuanda hiç play off’a katılmadan final grubuna gitmekti. Ama bazı aksaklıklar oldu. Bazen günümüzde olmadığımız zamanlar oldu. Elimizden kaydı gitti diyeyim. Ama onu da telafi ettik bir şekilde. Şuanda Play off’ta zaten yer alıyoruz. Bizim için zorlu bir süreç oldu bu süreç. İkinci dönemde takımımızda değişiklikler oldu. Yaş grubumuz oldukça düştü ve motivasyonumuz daha fazla oldu. Birliktelik beraberlik sağlandı. Bu andan itibaren tek hedefimiz evet hafta sonu oynayacağımız maçta puan kaybetmemek adına önemli ama biz tamamen play-off odaklı çalışıyoruz” dedi.

Ligin bitiminin ardından Play Off maçları için kalan bir aylık süreci nasıl değerlendirecekleri konusunda da açıklamalarda bulunan Çelik, “Play Off’ta çok yüksek tempolu maçlar oynayacağız. Arka arkaya üç maç olacak. Bu süreçte bizim kondisyon olarak da mental olarak da çok sağlıklı bir şekilde gitmemiz gerekiyor. Onun için zaten hocalarımız teknik olarak gerekli tüm antrenman programını hazırladılar. Bizde mental olarak yememize içmemize dikkat ederek hazırlanacağız” dedi.

Minik Atılım Spor Kulübü Kaptanı Saliha Hatun Çelik, Karaman’ın Hentbol Profesyonel 1. Ligdeki tek takımı olmalarına karşın Karaman’dan maddi ve manevi desteğin çok az olduğunu da ifade ederek, “Şuan desteği yeteri kadar görmüyoruz. Teşekkür etmemiz gereken Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık’ın haricinde Karaman’da arkamızda bize destek olan çok fazla kimse yok. Bir kız takımı olarak şuanda buralara gelmemizin tek sebebi birlik ve beraberliğimizdir. Bize destek olunsaydı belki daha farklı yerlerde olabilirdi şuan Karaman takımı. Biz yine de Karamanlıların desteğini bekliyoruz. Çünkü takımın yaş grubu küçük olmasına rağmen çok güzel başarılar elde ettik. Hepsi birbirinden yetenekli sporcularımız var” dedi.

Takım kaptanı olarak diğer oyunculara göre üzerindeki yükün daha ağır olduğunu söyleyen Çelik, “Kendimi motive ederken, bir yanda arkadaşlarımı motive etmeye çalışıyorum. Yaş grubu küçük olduğu için çok çabuk modları düşüyor. Kendimle beraber takımdaki herkesin sorunlarıyla da ilgileniyorum. Sorumluluğum büyük ama bunu da zorluk olmadan hallediyoruz” diye konuştu.

GAMZE ÖZLER: SÜPER LİGE ADIMIZI YAZDIRMAK İSTİYORUZ

Karaman Minik Atılım SK’ya ligin devre arasında katılan sol oyun kurucusu Gamze Özler ise, “Takıma devre arasından sonra dahil olmama karşın çok çabuk adapte oldum. Arkadaşlarım, hocalarım beni çok güzel karşıladılar. Ben geldikten takım gençleşti. Gençleştiğimiz içinde koşan bir takım olduk. Çok iyi ve sık antrenman yapıyoruz. Bunun sonucunu da play offlarda almayı bekliyoruz. Ligde tüm takımlar çok iyi ama bizde çok iyiyiz. Genç ve koşan bir takımız. Play offlardan Süper Lige çıkacağımızı düşünüyorum. Biz tüm maçlarımıza çok heyecanlı, çok hırslı çıkacağız. Çünkü bir hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz ve bunun karşılığını almak istiyoruz. Umarız alırız ve Süper lige adımızı yazdırırız” dedi.

Özler, Karaman’a geldiği günden bugüne kadar günlerinin çok güzel ve eğlenceli geçtiğini de belirterek, “Antrenmanlarımız çok neşeli geçiyor. Burada olduğum için mutluyum. Takımımıza hep destek veren Kırbıyık Holding’e teşekkür ediyorum. Karaman’dan da destek bekliyoruz” dedi.

MİNİK: DESTEK VERİLSİN YA DA VERİLMESİN BİZ SÜPER LİGE ÇIKMAK İÇİN SAVAŞACAĞIZ

Karaman Minik Atılım Spor Kulübü Başkanı Ayşe Minik’de, “Lig bizim için zorlu geçti. İlk başladığımızda çok güzel gidiyorduk. 6 seriyi yakalamıştık. Daha sonrasında bazı olumsuzluklar oldu. Buda bizi bir tık geriye götürdü. Fakat hedefimizden asla uzaklaşmadık. Devre arasına girdiğimizde oyuncu olarak üç kan kaybı yaşadık. Bunu tamamladık. Daha güçlü, daha alternatif çeşitliliği olan oyuncularla bunu tamamladık. Bu da bizi biraz daha toparladı. Yaş grubunu gençleştirdik. Takımdaki moral ve motivasyonu daha farklı bir hal almaya başladı. Bu hafta da ligin son maçını İstanbul ekibi Eyüpsultan Belediyesi Göktürk Hentbol Spor Kulübü ile oynayacağız. Ondan sonra 13 Nisan’da başlayacak olan Play Off maçlarına odaklanacağız. Bu maçlarda da Süper lige çıkmak için savaşacağız” dedi.

Minik, lige başladıkları ilk günden bu zamana kadar Karaman’dan yeterli desteği alamadıklarını da belirterek, “Destek göremediğimizi de en çok da sizin sayenizde duyurabiliyoruz. Ama çok da önemsenmiyoruz. Aslında kuvvetli, güçlü ve başarılı bir takımız baktığınızda. Bir sponsorumuz var oda Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık. Onun destekleriyle şuan ayakta duruyoruz. Onun destekleriyle bugüne kadar gelebildik. Ama tabi ki de tek bir sponsorla ve bütçeyle olabilecek bir durum değil. Hepimiz biliyoruz bunu. Karaman’dan tabi ki ufak tefek destek olanlar oluyor ama bunlar bizim için yeterli değil. Bize devamlılığı olan destekler gerekiyor. Şuan önümüzde Play Off var. Süper lige çıkacak bir takım var burada. Ama Play Off’a gitmemize rağmen ne güçlü şekilde yer alabildik bir yerde. Nede destek hiçbir şekilde alamadık. Bu bizim için üzücü aslında. Ama sanırım da biraz da alışkanlık oldu bizde. O yüzden de elimizden geldiğince uğraşmaya çalışıyoruz. Baş antrenörümüz İsmail hoca olsun, kızlarımız olsun bunların farkındalar zaten. Biz bize yeteriz diyoruz ve devam ediyoruz. İnşallah Play off’a kadarki süreçte bu duruma Karaman göz yummaz da en azından play Off için büyük bir destekçimiz çıkar diye umuyoruz” dedi.

Kulüp Başkanı Ayşe Minik, Lige neden Ahde Vefa sezonu ismi verdiklerini de şu cümlelerle açıkladı. “Bizim lige çıkmama gibi bir durumumuz vardı sezon başında. Daha sonrasında bu değişti. Destek bulamayacağımızı düşünerek tekrardan devam edemeyeceğimizi düşünerek hareket etmiştik. Fakat bize gelen sporcularımızın hepsi daha önce bizde yer alan sporcular olduğu için bizi anlayışla karşıladılar ve takımda oynayabileceklerini söylediler. Bu sefer baktık ki bizim hep geçmişimizdeki sporcularla genel olarak toplanıyoruz ve yapılanlara baktığımızda şuan Şahin beyin özellikle bu sezonda ben varım demesinden kaynaklı böyle bir oluşum içerisine girmek istedik”

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

Karaman Minik Atılım Hentbol Play Off Ayşe Minik Saliha Hatun Çelik Gamze Özler destek hedef Şahin Kırbıyık lig Süper Lig