KARAMAN'DAN BERAT KANDİLİ MESAJLARI

TAKİP ET

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz ile birlikte Ramazan ayının müjdecisi olan bir Berat Kandiline daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Bu mübarek gece bütün İslam âlemine ve tüm insanlığa mübarek olsun.

Allah’ın affı ve bağışlaması, günah borç ve cezadan kurtulmak manalarına gelen Berat;Yüce Allah (C.C)’ınbiz kullarına rahmet nazarı ile baktığı çok önemli ve mübarek bir gecedir.

Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı hayrın, bereketin ve tüm güzelliklerin bol bol ihsan edildiği bu ulvi gecede Yüce Allah’a ellerimizle beraber gönüllerimizi de açarak Yüce Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmeliyiz.

Ramazan ayına iyice yaklaştığımız bu mübarek günlerde Berat Gecesini de fırsat bilerek bizleri bu gecenin fazilet ve bereketinden uzaklaştıran; kin, düşmanlık, ana babaya isyan ve birbirimize dargınlık ve küskünlük gibi davranışları terk ederek daima sevgi, muhabbet ve kardeşlik duyguları içinde muhabbetin, dostluğun ve kardeşliğimizin kıymetini bilmeliyiz. 

Ülkemizin ve tüm İslam Aleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Berat Kandil’ini en kalbi duygularımla tebrik eder, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını, Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ederim” dedi.

 

 

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çalışkan, Berat Kandili'nin; dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için önemli bir vesile olduğunu bildirdi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında;Kandil gecelerinin, kültür ve medeniyet ile gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkânı sağlayan gecelerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Bu kutsal gece; dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır. Mübarek üç aylar içinde yer alan bu gecenin, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.

Aziz milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili'ni en samimi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.”

 

 

KARAMAN İL MÜFTÜSÜ MUHAMMET LÜTFİ KETENCİ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

“De ki: ‘Ey kendi aleyhlerine günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah dilerse bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer Suresi 53. Ayet)

Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun ki; Hicri aylardan Şaban ayının 15. gecesi yani; 30 Nisan 2018Pazartesiyi Salıya bağlayan gece İnşaallah Berat Gecesini idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir.

Beratın kelime olarak en derin anlamı af ve bağışlanmadır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın (CelleCelalühü) dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. (İbnMâce, İkâmetü’s-Salavât, 191)

Unutulmamalıdır ki af ve mağfiret edecek sadece Yüce Rabbimizdir. Bununla birlikte her insanın beratı kendi elindedir. Yüce Allah’ın rızasını kazanmak için bu dünyada ne yapmışsak, ahirette o amellerin karşılığını göreceğiz. Ancak ölünceye kadar hayatımızı ibadet ve taatle geçirdiğimiz takdirde huzura ereriz. Nasuh bir tevbe ile (Tam bir pişmanlık ile bir daha yapmamaya söz vererek) hatalarımızdan ve günahlarımızdan nefsimizi arındırabilir ve Yüce Allah’ın mağfiretine kavuşabiliriz.

Karamanımızda İnşaallah 30 Nisan Pazartesi gecesi Yatsı nazından önce bütün cemaatimize yönelik: Aktekke ve İmam-ı Azam Camilerinde: Vaaz, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif Programı; Fatih Sultan Camisinde ise Vaaz ve Dua Programı bayanlara özel olarak gerçekleştirilecektir.

Her daim Rabbimizin razı olduğu kul olarak, ibadet ve taatle hayatımızı sürdürebilen, barış ve esenliğin bütün dünyayı kuşattığı günlere kavuşmak dileğiyle birlik ve beraberliğimiz daim olsun; aziz milletimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyorum. Ramazan-ı şerife barış, huzur ve güven içinde kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

 

 

 

KARAMAN TİCARET BORSASI BAŞKANI EKREM ÇAVAŞ

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ; Mübarek Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çavaş mesajında; “Kandiller, manevi feyizleriyle gönülleri aydınlatan, zihinleri berraklaştıran ve insanın kendini sorgulamasını sağlayan önemli gecelerdir.

Ramazan ayının müjdeleyicisi Berat kandili de Müslümanların günahlarından arındıkları önemli ve mübarek bir gecedir. Bu gecenin; bizleri birlik, dirlik, kardeşlik, paylaşma, barış ve sevgi çemberinde buluşturmasını diliyorum.

Aynı zamanda, dünyanın her yerinde çatışmaların, savaşların yıkımların, acıların, haksızlıkların son bulduğu, hakkın ve adaletin tecelli bulduğu bir dünyaya vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm İslam aleminin Berat kandilini mübarek eder, saygılar sunarım.” ifadelerini kullandı.