Karaman'dan 5 Proje Antalya Bölgesine Katılmaya Hak Kazandı

TAKİP ET

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında 12 alanda toplam 23.066 başvurudan 1.219 proje, yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. İlgili yarışmanın proje sergisi 4-6 Mart 2024 tarihleri arasında, ödül töreni ise 7 Mart 2024 tarihinde 12 Bölgede eş zamanlı yapılacak.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projelerinde İlimizden 5 proje Antalya Bölge Yarışmasına katılım hakkı elde etti.

Bu projelerden 3’ü Karaman Bilim ve Sanat Merkezi’nin 1 tanesi ise Karaman Lisesi’nin yine 1 tanesi de Karaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi ile İrfan Ataseven Anadolu Lisesi’nin ortak hazırladığı projeler oldu. Karaman Bilim ve Sanat Merkezi’nin projeleri Anadolu Halı ve Kilimlerindeki Motiflerin Gizli Mesajları ve Bu Motiflerin Günümüz Eşyalarına Yansıması, Anadolu'nun Son Emanetleri: Karaman Pir Ahmet (Kale) Camii Kapısındaki Evliya Çelebi İmzası, Depremzede Öğrencilerin Algıladıkları Sosyal Destek Düzeyi İle Duygu Düzenleme Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi olurken, Karaman Lisesi’nin Yabancılara Storigami ile Türkçe öğretiminde B2 seviyesinde hikaye oluşturma: Karaman Lisesi örneği projesi ve Karaman TOBB Fen Lisesi ile Karaman İrfan Ataseven Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Jireskop yardımıyla sismik izolasyon sistemlerinin daha verimli hale getirilmesi projeleri yarışmada Karaman’ı temsil etmeye hak kazandı.

Tübitak Antalya Karaman Bilim ve Sanat Merkezi Karaman Lisesi TOBB Fen Lisesi İrfan Ataseven Anadolu Lisesi proje