KARAMAN'DAKİ TYP ALIMI BU SEFER KURA İLE YAPILDI

TAKİP ET

Birkaç hafta önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında yardımcı temizlik personeli alımı gerçekleşmişti. Daha önceki alımların noter huzurunda kura çekimi ile yapılmasına karşın bu alımda kura çekimi yapılmamış ve hem vatandaşların hem de bazı siyasi parti temsilcilerinin tepkisini çekmişti.

Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere TYP kapsamında özel güvenlik görevlisi istihdam edilecek. İŞKUR tarafından gerçekleştirilecek alımların nasıl gerçekleştirileceği ise merak konusuydu. Bundan bir önceki alımda olduğu gibi kurasız alım mı olacaktı, yoksa noter huzurunda gerçekleşen kura çekilişi ile mi olacaktı? Neyse ki korkulan olmadı, bu seferki alımlar bugün saat 10.00’da Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde noter huzurunda çekilen kura ile yapıldı.

Kura çekilişine katılan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ, konuya ilişkin facebook’taki sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz günlerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere gerçekleşen kura çekiminde yaşanan şaibeli kura çekimi ile karşı karşıya gelmiştik. Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere alınacak Özel Güvenlik Personeli alımı için yapılan kura çekimine, İl Başkanımız Kadir Ergin, İl Başkan Yardımcımız Paşa Evcen, Merkez İlçe Başkan Yardımcımız Ahmet Tanju Kuytan ve Gençlik Kolları İl Başkanımız İlyas Karabaş ile birlikte katılım sağlayarak takipçisi olduk. Gerçekleşen kurada kazananlara hayırlı olsun” dedi.