KARAMAN'DAKİ EMEKLİ MİMAR'IN ÇÖP EVİ İKİNCİ KEZ TEMİZLENDİ

TAKİP ET

*Karaman'da bir evden çıkanlar çevredeki vatandaşlar tarafından hayretle izlendi. 68 yaşında emekli mimar Aliye. A.'e ait olduğu öğrenilen 3 katlı evin son katından ve teras katından tonlarca çöp çıkarken çöp evin en son 2013 yılında da temizlendiği öğrenildi.

Karaman’ın Fenari Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesi ile Molla Fenari Caddesinin birleştiği köşedeki 3 katlı apartmanın en üst katındaki daireden gelen kötü kokulardan rahatsızlık duyan apartman sakinleri duru zabıta ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri apartmana gelerek kokunun geldiği iddia edilen evin kapısını çaldı, fakat kapıyı açan olmadı. Eve giremeyen zabıta ekipleri polis eşliğinde evin kapısını açtı. Kapıları açılan evin çöp eve döndüğü ortaya çıktı. 68 yaşında emekli mimar olduğu öğrenilen 68 yaşındaki Aliye A.’e ait olan evin “Çöp Ev” şikayetinden dolayı 2013 yılında temizlendiği 5 yıl sonra yine aynı şekilde çöp eve döndüğü apartman sakinleri tarafından söylendi.

Çöp evin temizlenmesi için harekete geçen Karaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri evde ve evin teras katında temizlik çalışmalarına başladı. Evden karton kutu, plastik ve teneke kutularının da yer aldığı 5 kamyon atık çıktığı belirtildi.

Çöp ev ihbarı yapan apartman sakini İsmail Erkılıçoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ciddi bir koku var. Kadının rahatsız olduğunu duyduk o yüzden fazla seslenmek istemiyoruz. Ama kokular aşırı şekilde geldiği zaman şikayet etmek zorunda kaldık. Teras ortak kullanım alanı ama orayı da dolduruyor. Çöpe karşı bir hastalığı var sanırım. Ben taşınmadan önce 2013 yılında temizlenmiş. Daha sonra tekrar toplamaya başlamış ve 5 yıl içerisinde bu hale getirmiş evi. Kedi ve köpek hastalığı da var, onlara bakıyor sürekli. Evinde baksa bir şey demeyiz ama apartman boşluğunda bakıyor. Koku yapıyor apartman içerisinde. Bizim de çocuklarımız var sağlığımızdan endişe ediyoruz” dedi.

Çöp ev tamamen boşaltılarak temizlendikten sonra ilaçlanarak dezenfekte edilecek.