Karaman'da, Yeni Zelanda'daki saldırıya tepki

TAKİP ET

Karaman'da Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik terör saldırısı, protesto edildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İlim ve Hikmet Topluluğu üyeleri, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde bir araya gelerek saldırıları kınadı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından grup adına açıklama yapan Muhammet Ensar Ağca, “Şimdi kime ağlamak lazım? Lâ ilahe illallah dediği için Mısır'da idam edilen 9 mücahide mi? Evlerine Çin erkeği yerleştirilen Doğu Türkistanlı Hanım kardeşlerimize mi? Garip kalan Mescid-i Aksamıza mı? Zulme susan aksanımıza ve dahi lisanımıza mı? Çeçenistan'a Yemen'e Arakana Afganistan'a mı? Suriye zindanlarında zulüm gören hanım kardeşlerimize mi? On gün evvel Taksimde ezanlarımızı susturmak için sokaklara dökülüp ıslık çalanlara mı? Yoksa 5 gün önce Yeni Zelanda'da camide ibadet ederken katledilen 50 şehidimize mi? Alemi İslam. Ne garip kaldın böyle ne muzdarip. Ey sayısı henüz bitmemiş, ölmemiş Ebreheler...

Zulüm ettiğiniz mücahid ve mücahidelerin kalbi Allah'ın evidir. Tüm insanlık ve tüm Müslümanlar sussa da.... Allah Kabe'yi sizden nasıl koruduysa o kalpleri de öyle koruyacaktır. Çünkü o kalpler ki Allah'ın evidir. Allah evini koruyacaktır. Ebabillerimiz, Siz ebrehelerin fillerini yenecektir. Ey Nemrutlar ateşiniz İbrahimlerimizi yakamayacak! Karıncalarımız ateşlerinize galip gelecektir.

Ey Firavunlar... Musalarımız sizin saraylarınıza galip gelecek İslam'ı durmadan tebliğ edecektir.

Düşünüyorlar ki müslümanları öldürürsek islam biter. Ama bilmezler ki dağ taş islamdır, alem, kainat islamdır. Bugüne kadar hiç Hristiyan terörü, Yahudi terörü, Budist terörü diye bir şey işittiniz mi? Sadece eylemci Müslümansa inancıyla sıfatlandırılır değilse hiç sözü edilmez

Ey Müslümanlar, Ne zaman kızarsınız bana söyler misiniz? Rabbimizin emanetlerinin ihlal edilmesine kızmadıysanız, haysiyetimizin ayaklar altına alınmasına kızmadıysanız, onurumuz ölmüşse ve hala kızmadıysanız... Bana söyler misiniz ne zaman kızacaksınız? Mushafların yakılmasına ses çıkarmadıysanız, hanım kardeşlerimiz tecavüze uğradıysa ve hala sesinizi çıkarmadıysanız… Bana söyler misiniz ne zaman kızacaksınız? Ve bana açıkça söyle ey bunca zulme susan Müslüman sen hangi ümmete mensupsun?"

Geçtiğimiz cuma günü yeni Zelanda da meydana gelen menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Sen ey zalim! Yankılansın kulaklarında Rabbimin mübarek kelâmı her daim "Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma Allah onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." Ve Ey mazlum, Ey Şehit, Ey bu zulme şahit... Bu ne güzel müjdedir, az daha dayan elbet gelecek senin çehrenin güleceği o vakit” dedi.