Karaman'da "Yeni-Bir-Ben" Projesi

TAKİP ET

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin T.C.İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmekte olan ve Kamu – STK işbirliği ile yürütülen “YENİ BİR BEN” Projesi ‘nin ikinci toplantısı Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Hanımefendi Zehra MERAL başkanlığında yapıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Hanımefendi Zehra MERAL, eğitimde bağımlılıkla mücadelede hep beraber sahada olacağımızı ve bu konunun takipçisi olacağını belirtti.

Dernek başkanı ve YENİ BİR BEN Projesinin Koordinatörü Zeliyha AKCAN ise konuşmasında “derneğimiz bağımlılıkla mücadele konusunda koruyucu, önleyici ve rehabilite edici her türlü tedbirleri almak amacıyla 20.09.2018 tarihinde kurulmuştur. Yeni Bir Ben Projemizin okullarda eğitim verilmesi kapsamında örgün ve yaygın eğitimin farklı kademelerindeki gençlerimize yönelik madde kullanımı ve bağımlılığı hususlarında koruyucu ve önleyici faaliyetlerde bulunarak gerekli tedbirlerin alınması hususunda eğitimci eğitimi talep ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Zehra Meral hanımefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü RAM’dan Ramazan Çakıcı ve Cem Avutmuşlu toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğünün konu ile ilgili çalışmaları konusunda bilgilendirme yaptı. Toplantıya Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, Karaman Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Karaman Bağımlıkla Mücadele Derneği yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı katılımcıların görüş ve önerileriyle son buldu.