Karaman'da "Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği" Düzenlendi

TAKİP ET

Karaman'da, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eşzamanlı düzenlenen "Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği" yapıldı.

Cumhuriyet Parkında düzenlenen programa, Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, Kamu Kurum Müdürleri, STK'lar, Engelliler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman Valisi Fahri Meral, 2019 yılının İçişleri Bakanlığınca Yaya Öncelikli Yıl olarak ilan edildiğini söyleyerek, 2018 yılı Ekim ayında Karayolları Trafik Kanununda düzenleme yapıldığını aktardı.

Meral, “Bu düzenleme, özellikle yaya geçitlerinde kavşak giriş ve çıkış noktalarında yaya geçitlerinin üstünlüğünü üzerine bir düzenlemeydi. Bu düzenleme ile para cezası düzenlenmiş, hem de 2019 yılı Ocak ayından bu tarafa ekinlikler düzenliyoruz. Özellikle yaya geçitlerinin vatandaşlarımız için güvenli noktalar olduğunu vatandaşlarımıza anlatılmasına çalışıyoruz. Sürücülerimiz açısından da onlarda mutlaka yaya olduklarını unutmamalarını bir kez daha iletmek istiyoruz. 81 ilin tamamında il ve ilçelerde yaya önceliğiyle ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. Ardından Vali Meral e beraberindekiler yaya geçitlerinden geçti.

Polis ekipleri de sürücü ve yayalara yaya önceliğiyle ilgili broşürler dağıttı.