Karaman'da Yapılan Yeni Parklara Verilecek İsimler Meclis Gündemine Taşındı

TAKİP ET

Karaman Belediyesi tarafından şehir estetiğine katkı sağlamak ve sosyal alanları artırmak amacıyla yapılan park ve yeşil alanlardaki saha çalışmaları devam ediyor.

Proje çalışmaları Belediye Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen yeni parkların isimleriyle ilgili olarak da Karaman Belediye Meclisinin 7 Eylül Salı günkü toplantısında Meclis üyeleri Onur Irgat, Mustafa Karaardıç, Mustafa Aşkan, İbrahim Ayhan Şancı, Ekrem Tokay, Ali Yurtbaş, Yusuf Bilgin, Fatih Selek, Paşa Evcen, Mustafa Bülent Demir ve Fatih Gülcan tarafından bir önerge sunuldu.

Sunulan önergeye göre, Hisar mahallesinde yapılan parka Anadolu Park, Çeltek mahallesinde Kültür Sanat Parkı, Elmaşehir mahallesinde Türkiyem Parkı, Hürriyet mahallesinde 23 Nisan Parkı, Başakşehir mahallesinde Geri Dönüşüm Parkı, Üniversite mahallesindeki parklara 29 Ekim, Çocuk Oyun Köyü, Masal  ve Bilim ve Eğitim Parkı, Urgan mahallesinde Doğal Yaşam, Hamidiye mahallesinde Farabi, Türk Dünyası Kültür Parkı’nın doğusundaki alana da Sancaktepe Parkı isimlerinin verilmesi istendi. Önerge meclisin oylarına sunularak gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Diğer taraftan TOKİ’ler bölgesi ile Yeni Şehir stadyumu arasına yapılan yeni parkın çocuk oyun alanlarına ise farklı bir figür oturtuldu. Yolcu uçağı görünümlü kaydıraklar park alanına yerleştirildi.