Karaman'da Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları bilgilendirme toplantısı yapıldı

TAKİP ET

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Karaman'da, Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Toplantı Salonundaki toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, Karaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Güzel, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kapar, sanayiler ile davetliler katıldı.
Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kapar, selamlama konuşması yaparak, toplantıya katılanlara teşekkür etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz,  yaptığı konuşmada, “Verimlilik ekonomik kalkınmada rol oynayan önemli faktörlerden birisi. Bir ülkenin ekonomik büyüme ve refah düzeyi üretim süreçlerinin verimliliği ile doğrudan ilişkilidir. Yüksek verimlilik maliyetleri düşürür rekabet gücünü artırır ve işletmelerin daha rekabetçi olmasını sağlar. Aynı zamanda daha az kaynak kullanımı ile daha fazla üretim gerçekleştirmek anlamına gelen verimlilik çevresel sürdürülebilirliği de önemli katkılar sağlar. 
Bir ülkenin kalkınması için verimliliğinin artırılması uzun vadeli sürdürülebilir büyüme ve refahın anahtarıdır.
Yalın üretim, üretim süreçlerinin verimliliğini artırmak ve atıl kaynakları ortadan kaldırmayı amaçlayan bir yaklaşım. Bu yaklaşım gereksiz faaliyetleri ve israfı en aza indirip üretim süreçlerindeki verimliliği en üst seviyeye çıkarmaktadır. 
Yalın üretim sadece maliyetleri düşürmekle kalmıyor aynı zamanda kaliteyi artırıyor ve müşteri memnuniyetini de yükseltiyor. Yalın üretim yine içerdiği prensipler sayesinde verimlilikle oldukça güçlü bir ilişkiye sahip diyebiliriz.
Ülkemiz işletmelerin gelişimini desteklemek ve verimlilik odaklı büyümelerini sağlayarak rekabet güçlerini artırmak amacıyla modern fabrikaların yaygınlaştırılmasının yanında kapasitenin artırılması çalışmalarına biz bakanlık olarak hızlı devam ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları hakkında sunum gerçekleştirildi.
 









karaman yalın dönüşüm desteği kosgeb