KARAMAN'DA VELİLER OKUL FORMALARINI TERCİH EDİYOR

TAKİP ET

Karaman'da, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul formaları ve önlükler raflardaki yerini alırken, veliler ve öğrenciler de hazırlıklara tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018- 2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre okullar, 17 Eylül 2018 tarihinde açıldı. Her yıl olduğu gibi öğrenciler sınıfları doldurdu. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler hazırlıklarını tamamlamak için kolları sıvadı.

Okul kıyafeti satışı yapan mağazalar da yeni eğitim öğretim yılında okul formaları satışlarını hızlandırdı. Okula yeni başlayan öğrenciler, velileri ile eksiklerini tamamlamak için alışverişe çıktı. Her okulun farklı renklerde tercih ettiği okul kıyafetlerinden kısa kollu, yakalı tişort shirt 25 TL, uzun kollu kışlık kazak 35 TL, pantolonlar 40-50 TL, etekler ise 40 TL civarında fiyatlarla satışa sunuldu. Bazı okullarda hala kullanılan mavi önlük ise erkek öğrenciler için 30 TL, kız öğrenciler için 35 TL'den satılıyor.

Bir Öğrencinin Tepeden Tırnağa Giydirilmesi 120 TL’yi Buluyor

Karaman’da okul kıyafetleri satışı yapan Düzen Konfeksiyon iş yeri sahibi Cihat Şen, okul alışverişi telaşının iki hafta önceden başladığı ve hala devam ettiğini dile getirdi. İlkokul, ortaokul ve liselerde özellikle daha spor görünümlü olan yakalı tişortlerin tercih edildiğini belirten Düzen, artık gömlek ve kravatın kalktığını hatırlattı. En fazla yoğunluğun okulların açıldığı hafta yaşandığını belirten Feyzullah Düzen, "Okullar açıldıktan sonra da satışlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Biz de geçen yılki fiyatlarımıza göre satış yapıyoruz. Çünkü biz okul formalarımızı mart ayında aldık. Şu anda da satışlarımız iyi bir şekilde devam ediyor. İlkokul erkek öğrenci önlüklerimizi 30 TL’den, kız öğrenci önlüklerimizi ise 35 TL’den satıyoruz. Okul formalarımız ise 90 TL ile 120 TL arasında değişiyor. Bir öğrencimizin yazlık ve kışlık olarak tepeden tırnağa giydirilmesi 120 TL’yi buluyor. Velilerimiz genelde okul formalarını tercih ediyor. Sivil kıyafet serbest olmasına karşın okul formaları hem kullanış açısından hem de maliyet açısından uygun olduğu için velilerimiz tarafından alınıyor. Öğrencilerimizin eksiklerini ay sonuna kadar tamamlamasını bekliyorum.’’ dedi.