KARAMAN'DA VEFAYI GÖREN VAR MI?

TAKİP ET

Yusuf Bayraktar, CİCİ TURİZM İşletmecisi ve Karaman’da bilinen, sevilen hatta bir dönem AK Parti de Siyaset yapmış Siyasi çizgisi belli bir İş Adamı.

Yusuf Bayraktar, Karamanlı (Taşkaleli) bir  Bestekar Gündoğdu  Duran’a bir Karamanlı olarak vefa örneği olarak Karaman Belediye Başkanlığı’na yazdığı bir dilekçe ile isminin bir cadde, sokak veya parka verilmesini talep etti.

Karaman Belediye Meclisi’nin 08.01.2109 Tarihli kararı ile de (İdari İşler Komisyonunun teklifi ile) ret kararı verilmiş.

Bayraktar verilen ret kararı karşısındaki şaşkınlığı ile Sosyal Medya hesabından bir açıklama yaparak karara sitem etmiş.

İşte Yusuf Bayraktar’ın yazısı aynen şöyle;

“16.03.2018 tarihinde aşağıdaki paylaşımımla ilgili olarak Karaman Belediyesi'ne vermiş olduğum Gündoğdu Duran isminin şehrimizin cadde sokak park vs. uygun görülen bir yere verilmesini talep eden dilekçeme 08.01.2019 tarihinde yapılan meclis toplantısı sonucunda 18 nolu karar ile ret cevabı verilmiştir.

Bir Karamanlı olarak hemşehrimiz Gündoğdu Duran henüz sağken vefa örneği gösterip adını şehrimizde yaşatamayacağımız için son derece müteessirim.

Onun besteleri ismini elbette ki yaşatacaktır ancak bunu reddeden Belediye meclis üyelerinin adını gelecekte kimse hatırlamayacaktır.

İlgili ret kararları ektedir.

İdari işler Komisyonunda görev yapan Ahmet Kapar, Fadime Akkuş, Selim Dülger, Zekeriya Yıldız, Hüseyin Göktaş Karaman halkı adına Karaman’ın değerlerine bu kadar sahip çıkabilmiştir ( talebimiz İdari İşler Komisyonu'na sevk edilmiş komisyonun ret kararıyla da belediye meclisinde görüşülüp reddedilmiştir).
Soru 1: Meclis üyelerimiz Gündoğdu Duran'ın kim olduğunu gerçekten biliyorlar mı?
Soru 2: Şehrimizde cadde sokak park vs. yerlere isim verilirken hangi kriterler göz önüne alınmaktadır?
Sayın Gündoğdu Duran hangi kriterlere uymamıştır?

15.03.2018 tarihindeki paylaşımım aşağıdadır. İlgili kararlar da yazının sonundadır. Selam dua ve saygılarımla.”

DERTSİZSENİZ DERT SİZSİNİZ

KARAMAN’DA VEFAYI GÖREN VAR MI?
Ben Taşkaleli değilim, en ufak bir bağım da yok. Gündoğdu DURAN benim amcam, dayım, kuzenim vs. değil. Peki kim Gündoğdu DURAN?

27 Mayıs 1937 Taşkale doğumlu, orta ve lise öğrenimini Konya’da yapmış, Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünden mezun olmuş, Askeri okullarda öğretmenlik yapmış, 1980 yılında da Yarbay rütbesi ile emekli olmuş.

TRT de 13 tescilli eseri var. Bu coğrafyanın kültürü ile mayalanmış, özünü, sözünü, dilini muhafaza etmiş değerli bir bestekar. Karaman'lı kıymetli bir büyüğümüz. Hani birçoğumuzun bilmediği, tanımadığı, Türk Dil Bayramları etkinliklerinde bizden saklanan, hemşehrimiz.

Hak ettiği değer sağlığında verilmeyen, ilimizde hiçbir yere ismi konulmayan, belki bize küs, belki bize kızgın bir Gündoğdu DURAN.

“Ne çıkar bahtımızda ayrılık varsa yarın”, “Ankara Rüzgarı”, “Gözleri aşka gülen taze söğüt dalısın”... Hangimizin hayatında, bu şarkılardan birinin ya da birkaç tanesinin izi yoktur? Hangimiz aşkımızın ölümsüzlüğünü anlatabilmek için “Böyle bir kara sevda kara toprakla biter” şarkısının nağmelerine sarılmadık? Hangimiz ilk aşkın rüzgarlarıyla savrulduğumuzda sevgilimize, “Sende buldum her güzeli” ya da “Pembe küçük dudağın söyledi şarkımızı” nağmeleriyle iltifatlar yağdırmadık? Hangimiz aşkımıza karşılık vermeyen Ankaralı dilbere, “Boş yere ağlama, kalbini bağlama Ankara kızlarına” diye sitem etmedik? Örnekleri çoğaltmak elbette mümkün.

Gündoğdu Duran öyle tek beste ile şöhret bulmuş bir saman alevi değil ki.. Gündoğdu Duran bir volkan, bir çağlayan.. Gündoğdu Duran, yüzlerce sevilen besteye imza atmış bir bestekar. Affet bizi sayın DURAN, umarım geç olmadan ilgilimiz, yetkilimiz, siyasimiz, bürokratımız, hemşehrilerimiz yaptığımız yanlışın farkına varırız, umarım geç kaldığımız özrümüzü kabul edersiniz. İçim ezildi, yüreğim sıkıldı, yaptığımız vefasızlıktan utandım.

Maksadım kimseyi kırmak, üzmek değil, sürçü lisan ettimse af ola.