Karaman'da Vaka Sayıları Nihayet Tek Haneli Rakamlara Düştü

TAKİP ET

Koronavirüs salgını yaz ayıyla birlikte ülke genelinde etkisini azaltmaya devam ederken Karaman'da vaka sayıları uzun bir aradan sonra tek haneli rakamlara düştü.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre Karaman'da genel olarak vaka sayılarındaki düşüş devam ediyor. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Olası Vaka Polikliniğine geçtiğimiz hafta günlük 100 civarında vatandaşın test yaptırmak için başvuru yaptığı ve bu başvurulardan sadece 3-5'inin pozitif çıktığı öğrenildi.

27 Haziran Pazar günü Olası Vaka Polikliniğine yapılan başvurularda 2'si merkez, biri de ilçeden olmak üzere toplam 3 kişinin testi pozitif çıktı.

Vaka sayılarında tek hanelere düşülmesiyle birlikte hastanenin yoğun bakım servislerinde tedavi gören hasta yoğunluğunun da azaldığı diğer servislerde buna bağlı olarak rahatlama yaşandığı gözlemlendi.

HES HARİTASINDA KIRMIZI ALAN YOK DENECEK KADAR AZALDI

Karaman'da vaka sayılarındaki düşüş Hayat Eve Sığar uygulamasına da yansıdı. Şehrin birçok bölgesi maviye dönerken, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bulunduğu bölge dışında kırmızı olan yer kalmadı.