Karaman'da Türk-Kırgız İş Geliştirme Formu Başladı

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve MÜSİAD Karaman Şubesi işbirliği ile Türk-Kırgız İş Geliştirme Formu başladı.

Grand Karaman Otel'de düzenlenen programa, Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökhan Alkan, daire müdürleri ile Kırgızistanlı iş adamları katıldı.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökhan Alkan, yaptığı konuşmada, form hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser'in konuşmasının ardından AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise iki ülke arasındaki dilin, dinin tarihin ve kültürün bir olduğunu belirterek, "Bize düşen omuz omuza vererek iş potansiyelini artırıp hep beraber ekmeğimize ekmek katmak lazım. Bugün Karaman ve Kırgızistan adına burada yapmış olduğumuz forumda bugün inşallah ilerde bir asra bedel olacak günün ilk günü olur" dedi.

Karaman Valisi Fahri Meral ise formda emeği geçenlere teşekkür etti.

Karaman'da gerçekleşen bu formun iki ülke arasında kardeşlik ve dostluk duygularının daha da pekişmesiyle şehirlerin ekonomilerine büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyleyen Meral, Valilik olarak Karaman’ın ekonomik anlamda gelişmesi için her türlü yardımı yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev de Kırgızistan'ın ekonomi ve kültürü hakkında sunum yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından formda Karamanlı iş adamları sunumlar yaptı. İki gün sürecek olan formda iki ülkenin ekonomik ve kültürel konular ele alınarak yatırımlar hakkında sözleşmelerin yapılması planlanıyor.