Karaman'da toprağa gömülü erkek cesedinin sırrı çözüldü

TAKİP ET

Konya'da 5 ay önce kaybolan şahsın cesedi Karaman'da bulundu.

Konya’da 5 ay önce kaybolan şahsın cesedi Karaman’da bulundu. Cinayete kurban giden şahsın katillerini ise polis yaptığı çalışma ile buldu. 

Konya'nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'ndeki çiftliğinde oturan evli ve 3 çocuk babası Ali Zeybek, 8 Aralık 2018 tarihinde eve gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 'samanlıkta yangın var' diye dışarı çağırıldı. Zeybek ve dışarı çıkan aile fertleri, samanlıktaki küçük çaplı yangını söndürdü. 

Yangının ardından Zeybek ortadan kayboldu, ailesi ise polise haber verdi.

Bunun üzerine Asayiş Şubesi Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı ancak bir sonuca ulaşamadı.

Daha sonra Ali Zeybek'in öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine özel ekip kurularak çalışma başlatıldı.

Zeybek’in çiftliğinin bulunduğu bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, olay günü bir farı az yanan bir otomobilin plakasının da sökülmüş olmasından şüphelenerek çalışmalarını bu araç üzerinde yoğunlaştırdı.

İncelenen kamera kayıtlarının ardından otomobilin Çumra ilçesi yakınlarında, köy yollarına girerek izini kaybettirdiği belirlendi. 

Polis ekipleri Zeybek'in son dönemlerde irtibatlı olduğu kişilerle de tek görüştü. 

Zeybek'in, bir arkadaşının kız kardeşi olan E.Ç.'nin boşanma davasına yardımcı olduğunu saptandı. E.Ç.'nin de Karaman'ın merkeze bağlı Süleymanhacı köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve bu köyün de Çumra ilçesi sınırında olması üzerine, polis bir farı az yanan otomobilin burayla bağlantısı olabileceği ihtimaliyle araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırdı.

POLİS KARAMAN'DA ÇALIŞMASINI YOĞUNLAŞTIRDI

E.Ç.'nin Konya'da oturduğunu, Karaman'ın merkeze bağlı Süleymanhancı köyünde ise kayınbiraderi O.Ç.'nin oturduğu belirlendi. 

Ekipler, O.Ç. üzerinde yoğunlaştı ve köydeki evinin bahçesinde ise bir farı az yanan otomobil buldu. 

Polis, otomobilin sahibi O.Ç. ile E.Ç.'nin eşi olan ağabeyi E.Ç'yi şüphe üzerine 24 Nisan günü gözaltına aldı. 

E.Ç.'nin cep telefonun inceleyen ekipler, navigasyon programında öldürülen Ali Zeybek’in adresini buldu. 

Navigasyonunda Ali Zeybek'in adresinin çıkması üzerine E.Ç., suçunu itiraf etti.

PLAN YAPIP ÖLDÜRMÜŞLER

E.Ç. ifadesinde, eşi E.Ç. ile ayrı yaşadığını ve halen boşanma davasının sürdüğünü anlatarak, Ali Zeybek'in boşanma davasına yardımcı olduğunu ve eşiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü için durumu kardeşi O.Ç. ile paylaştığını aktardı. 

E.Ç., Ali Zeybek'in evden çıkması için samanlıkta yangın çıkardıklarını daha sonra Zeybek'i kaçırıp Karaman'a getirdiklerini söyledi.

E.Ç., Zeybek'i Süleymanhacı köyü yakınlarındaki dağlık alana getirip, burada tek el ateş ettiklerini daha sonra önceden açılan kuyuya Zeybek'i atarak kuyuyu toprakla doldurduklarını aktardı.

CESET ÇIKARTILDI

İtirafın ardından O.Ç. ve E.Ç. Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüphelileri cinayeti işledikleri Süleymanhacı köyündeki dağlık alana götürdü.

2 kardeş daha sonra Zeybek'i gömdükleri yeri söyledi. Toprak alan iş makinesi yardımıyla 5 saat süren çalışmayla kazıldı ve ceset çıkartıldı.

Ali Zeybek'in cesedi otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi morguna götürüldü.

Kardeşler, emniyetteki işlemlerinin adliyeye sevk edildi.