KARAMAN'DA TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANAN SAYISI ARTTI

TAKİP ET

Trafikte özel araçların gereksiz kullanımı; yollarda trafik sıkışıklığına, hava kirliliğine, gürültüye ve kaza ihtimalinin artmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmamalı bunun yerine toplu taşıma araçları tercih edilmesi gerekiyor. Bu bilgi doğrultusunda Karaman’daki vatandaşların toplu taşıma araçlarına olan ilgisi her geçen yıl daha da artıyor. Karaman Belediyesi Halk Otobüsleri 2018 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 673 bin 400 yolcu taşıdı. 2017 yılının ilk 6 ayında ise 1 milyon 273 bin 588 yolcu taşıdı. Karaman Belediyesinden edinilen bilgi doğrultusunda Karaman’da toplu taşıma araçlarının kullanımının arttığı görülüyor.

Ekonomik olarak büyük kayıplar yaşamamızın önemli nedenlerinden biri ulaşımda toplu taşıma aracı kullanımı yerine özel araç kullanımı olarak karşımıza çıkıyor. Oysaki gideceğimiz yere toplu taşıma araçları ile gitsek binlerce araç trafikten eksilir ve böylece yakıt tüketimi azalır. TÜİK verilerine göre 90 bin 933 adet motorlu taşıtın bulunduğu Karaman’da  toplu taşıma araçlarıyla yolculuk eden vatandaşların şahsi araçlarıyla işe gittiğini düşünürseniz neredeyse Karaman nüfusunun yarısı kadar araç, trafikte seyir eder.

Toplu taşıma araçlarından faydalanmamak ve onları kullanmamak bizler için büyük bir kayıptır. Hem kendi bütçemize hem de ülke ekonomisine ciddi zararı var.

Sonuç olarak toplu taşıma araçlarından şu nedenlerle faydalanmamız gerekir:

Gelecek nesillere yaşanılabilir temiz bir dünya bırakmak ve çevremizi korumak için hususi araçlarda harcadığımız yakıtın dış ülkelerden alındığını bilmeliyiz. Ülke ekonomimizi ve bütçemizi korumak için toplu ulaşım araçlarını tercih etmemiz gerekiyor.