Karaman'da taşlar KOP'la toprağa dönüşüyor projesi

TAKİP ET

Taşlar KOP'la Toprağa Dönüşüyor-Toprak Tohumla Buluşuyor Projesi tanıtıldı

Karaman’ın Kâzımkarabekir ilçesinde Taşlar KOP’la Toprağa Dönüşüyor-Toprak Tohumla Buluşuyor Projesi tanıtıldı. 

İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde Kazımkarabekir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü eliyle yapılan ve KOP Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Taşlar KOP’la Toprağa Dönüşüyor-Toprak Tohumla Buluşuyor’’ projesi kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesine Taş Kırma Makinası, Katı Gübre Dağıtma Makinası, Dik Rötavatör ve Anız Parçalama Makinası üreticilerin hizmetine sunulmak üzere alındı.

Bu proje ile İlçedeki fazla miktarda bulunan taşlı arazilerin temizliği yapılarak; sürüm, ekim, çimlenme, gübreleme, sulama, hasat uygulamalarında kullanılan alet ve makinalara hasarlar verip üreticilere ekstra masraflar çıkmasını engellemek ve çimlenme oranının düşük olması ile hasatta verim kayıplarının önüne geçmek için amaçlanıyor.

Ayrıca Organik Madde bakımından zayıf olan arazilerinde Katı Gübre dağıtma makinası kullanımı yapılarak organik maddece zenginleşmesini sağlayacak. Üreticilerin anız yakmalarını engellemek, toprağın yapısını bozmadan hasat sonu sap parçalama makinasını kullanmalarını hedefleniyor.

Proje kapsamında alınan Taş Kırma Makinası Denemesine Kaymakam Mehmet Ali Atak ve Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu katılarak proje ile ilgili yapılan çalışmalar ve uygulamalar hakkında kendilerine bilgi verilerek ilçe üretimine katkı sağlaması için gerekli çalışmaların yapılacağı bildirildi.