Karaman'da Sütün Litresi 10 TL'ye Yükseldi

TAKİP ET

Yaşanan fiyat artışları karşısında, özellikle yem maliyetlerindeki hızlı artış karşısında Süt fiyatları da zamlandı.
Karaman’da Süt satışı yapan üreticileri müşterilerine gönderdikleri mesajlarla süt fiyatlarını artırdıklarını belirterek, daha önce 7 TL olan Sütün Litre fiyatını 10 TL yaptıklarını duyurdular.
Artan yem maliyetlerinden dolayı çiğ süt fiyatlarına Aralık ayında yüzde 47 artış yapılarak 3.20 liradan 4.70 liraya çıkarılmıştı. Ancak yem fiyatlarına gelen zamlar kısa sürede yüzde 47 artışı alıp götürürken, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere bu sefer yüzde 21 artış daha yapılarak 4.70 liradan 5.70 liraya yükseltilmişti. Nisan ayında yapılan artışta kısa sürede erirken, üreticiler süt fiyatlarının artan yem fiyatları oranında yeniden belirlenmesini istemişti. Ulusal Süt Konseyi, bugün yapacağı toplantı ile süt fiyatlarını yeniden belirleyecek.
SÜT ÜRETİCİSİ 8,30 LİRA TALEP EDİYOR
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, süt fiyatlarında en düşük parite olarak 1.3’ün korunmasını isterken, bugünkü yem fiyatlarına göre bunun TL olarak karşılığı ise 8.3 liraya geliyor. 1.3 pariteye göre çiğ süt fiyatlarına yüzde 45 bir artış talep ediliyor.
SÜT ÜRETİCİSİ NİSAN AYINDA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞTI
Ulusal Süt Konseyi, 18 Mart’ta yaptığı toplantıda üreticinin beklentisinin altında bir fiyat belirleyerek, çiğ süt fiyatlarına destekle birlikte 6.7 liraya çıkarmıştı. Ancak üreticinin beklentisi süt fiyatlarının destekle birlikte 7.4 lira olmasını istiyordu.