Karaman'da Spor Okulları Açılış Töreni Yapıldı

TAKİP ET

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 05-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere yönelik yıl boyu devam edecek GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarının açılış töreni yapıldı.

Merkez Spor Salonunda düzenlenen törene Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, daire müdürleri ve sporcular katıldı.
 Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla il ve ilçelerimizde yıl boyunca devam edecek GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarının Açılış Törenine Hoş Geldiniz. Spor, çocuklarımız için fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi destekleyen önemli bir aktivitedir. Spor, çocuklarımızın yaşam boyu sağlıklı alışkanlıklar geliştirmesine ve iyi bir yaşam kalitesine sahip olmalarına destek olur. Spor aktivitelerine katılmak, çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve sosyal sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olduğu gibi yaşam boyu sağlıklı alışkanlıklar geliştirmesine ve iyi bir yaşam kalitesine sahip olmalarına da destek olur. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak, alanında uzman 64 antrenörümüz eşliğinde 26 farklı spor branşında yıl boyunca ücretsiz eğitim vereceğimiz GSB Spor Okullarımızda tüm imkanlarımızla her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız spora duyulan ilgiyi artırarak Karaman’ımız da sporu istediğimiz ve arzu ettiğimiz seviyelere çıkarabilmektir. Bu vesileyle, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen, sporun ve sporcunun her zaman yanında olan, sporun ve sporcunun en büyük dostu Sayın Valimize teşekkür ediyor, GSB Spor Okullarımızın gençlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ise “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla tüm illerimizde ve ilçelerimizde “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları” ve “Gençlik ve Spor Bakanlığı Engelsiz Spor Okulları” projesi hayata geçirilmiştir. Bu doğrultuda Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından 5-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimize yönelik yıl boyu devam edecek Spor Okullarında ve Engelsiz Spor Okullarında 64 Antrenör tarafından 26 Spor Branşında çeşitli eğitimler verilecektir. Karaman’ımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Devletimiz, gençlerimizin ve çocuklarımızın kültür, sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirmeleri, yetiştirmeleri, keşfetmeleri ve beceri kazanabilmeleri için sosyal ve sportif faaliyetler düzenlemektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birçok alanda gençlerimizin ve çocuklarımızın her yönden gelişimleri için türlü imkânlar seferber edilmektedir.  Ülkemiz genelinde birçok adımlar atıldı, birçok spor yatırımı yapılmış, gerçekleştirilmiş ve gençlerimizin hizmetine sunulmuştur.  Ülkemizdeki bu yatırımlarla birlikte ilimizde de çok önemli spor yatırımları yapılmış ve sporcularımızın hizmetine sunulmuştur.  Karaman’ımızda son yıllarda 1 stadyum, kapalı spor salonu, 1 yüzme havuzu, 1 açık Süper Toto yüzme havuzu, 2 tenis kortu, 1 sentetik futbol sahası, 2 gençlik merkezi, 1 trap atış poligonu, 1 kayak merkezi, 1 okçuluk salonu ve 2 genç ofis hayata geçirilmiş ve gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. Bunlar gerçekten dünya standartlarında ve belki de dünya standartları üzerindeki yatırımlar. Bu spor tesisleriyle inşallah sizler yapacağınız spor faaliyetlerini daha uygun ortamlarda daha iyi bir şekilde gerçekleştireceksiniz.  Yine ilimizde yaklaşık 30 binde fazla lisanlı sporcu bulunuyor. Şu anki verimiz 38 binin üzerinde ve yine 162 spor kulübü de faaliyete geçirilmiş. Karaman’ımızı, Karamanlı gençlerimizi sportif faaliyetler içinde olması, kendilerini geliştirmeleri için hayata geçirilmiştir.  Gençlik ve Spor Bakanlığımızın himayeleri ve destekleriyle bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Spor Okullarımız da devletimizin gençlerimize sunduğu bu imkânların en bariz göstergelerindendir. Spor Okullarımızda, geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız kendilerini geliştirecek, yetiştirecek ve çeşitli spor becerileri kazanacaklardır. Ayrıca gençlerimiz ve çocuklarımız bu okullarda keşfedilmekte, sporcularımızın ulusal ve uluslararası başarılarının temelleri bu spor okullarında atılmaktadır.  Bu okullarımızda spor eğitimi alan çocuklarımız ve gençlerimiz, gayretle ve azimle çalışacak, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilimizi ve ülkemizi temsil edecekler ve şanlı al bayrağımızı gururla dalgalandıracaklardır.  Buna yürekten inanıyoruz.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Wushu Kungfu ve halk oyunları gösterileri yapıldı.
Tören, 2022-2023 sezonunda başarılı olan antrenörlere, derece yapan okullara ve Türkiye ve Avrupa’da yapılan spor yarışmalarında dereceye giren sporculara plaket verilmesi ile sona erdi.









karaman spor okulları