Karaman'da Şerit Boyama Etkinliği Gerçekleştirildi

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Karaman’da şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Karaman Cumhuriyet Parkında düzenlenen programa, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, daire müdürler,i, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı. 

Vali Işık ve beraberindekiler ilk olarak sürücülere Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında broşür dağıttı. Daha sonra protokol üyeleri öğrencilerle birlikte yaya geçitlerinden geçti. Öğrencilere ise şapka ve kırmızı düdük dağıtıldı. 

Vali Mehmet Alpaslan Işık, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının 2019 yılında Trafikte Öncelik Yayaların sloganı adı altında bir kampanya başlattığını hatırlatarak, bu yılda yaya önceliği kırmızı çizgimizdir kampanyası ile bu farkandalık devam ettirilmeye çalışıldığını aktardı.

Işık, “Bu kapsamda ilimizde hem jandarma hem de emniyet bölgesinde 245 tane güvenlik görevlimiz yaya geçitlerinde kontrollerini yapmaktalar. Bu şekilde farkındalık yaratılarak kırmızı çizgimiz yaya önceliği sloganı tüm Türkiye’de yayılmaya çalışıyorlar” dedi. 

Vali Işık, İl Emniyet Müdürü Taş ve İl Jandarma Komutanı Albay Şahin’in yaya geçidindeki orta çizgiyi kırmızıya boyamasının ardından etkinlik sona erdi.













karaman karaman haber şerit boyama yaya Önceliği kırmızı Çizgimizdir