Karaman'da şehitlerimizin ailelerine devlet övünç madalyası verildi

TAKİP ET

Karaman'da iki şehidin ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle verildi.

Tören Valilik makamında düzenlendi. Valilik Makamında, Hakkari merkeze bağlı Oğul köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın annesi Gülten Dündar'a ve Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kent merkezinde bir teröristin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın babası Mustafa Kızılca'ya "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verilmesi için tören düzenlendi.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, devletin şehit ailelerinin her zaman yanında olduğunu, Şehitlerin haklarının hiç bir zaman ödenemeyeceğini söyledi.

Işık, "Bu kutsal topraklar için şehit olan yakınınız için ne desek ne yapsak azdır. Geriye kalan sizler için de devlet elinden geleni yapacak buna inanın. Devlet her zaman sizlerin yanında. Bir isteğiniz her zaman bu kapı ve devlet kapısı sizlere açıktır. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu vereceğimiz madalyalar sembolik bir şey. Onun hakkını hiç bir zaman ödeyemeyiz. Bu vatan için şehit olmanın ötesinde bir şey yok. Canlarıyla, kanlarıyla bu vatana ellerinden gelmiş olan bir ailenin evladının sahibisiniz.  Ne mutlu sizlere. Allah hiç bir aileye böyle acılar göstermez ama bu aynı zamanda bir onurdur." diye konuştu. 

Baba Kızılca ise en duygulu ve mutlu bir gün yaşadığını belirterek, "Oğlum şehit olduğu için gurur duyuyorum. Allah herkesten razı olsun" ifadelerine yer verdi. 

Anne Fadime Kızılca da "Ne mutlu böyle bir evlat yetiştirmişiz. Acısı zor ama gerçekten gurur duyuyorum" dedi.

Vali Işık, daha sonra Dündar ve Kızılca'ya "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim etti.