KARAMAN'DA ŞEBAP GÜVERCİN FESTİVALİ DÜZENLENDİ

TAKİP ET

Karaman'da, Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu tarafından 14. Şebap Güvercin Festivali düzenlendi.

Saf Anadolu ırkı şebap güvercinlerini dünyada tanıtmak amacıyla bir otelde düzenlenen festivale, güvercin meraklıları yoğun ilgi gösterdi. 
Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu Başkanı Mustafa Kale, yaptığı açıklamada, Anadolu'ya özgü bir ırk olan şebap güvercinini dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını belirterek,  Türkiye’nin çok değişik illerinden, Avrupa’dan, Suudi Arabistan’dan festivale katılımın olduğunu söyledi.
Kale, Ankara merkezli tüm Türkiye’yi kapsayan hatta Avrupa ve Suudi Arabistan’ı kapsayan bir federasyon olduklarını ifade etti.
Şebap güvercininin çok değerli bir güvercin türü olduğuna dikkati çeken Kale, “Festivalini yaptığımız güvercinimiz çok güzel, değerli bir ırk. Şebap diye genel bir ismi var ama bu güvercinimizin de alt kategorileri var. Yetiştiricisinin gözünde paha biçilmez. Maddi değerinin ölçülmesi çok zor. Zaman zaman alınıp satılabiliyor.  Bu festivalde yaklaşık 500 bin liralık kuş alıp satıldı. 10 bin, 30 bin liraya kuşlar alıcı buluyor. Şebap güvercini maddi açıdan da çok değerli bir ırk” diye konuştu. 
Suudi Arabistan’da da bir federasyonun kurulduğunu dile getiren Kale, “Suudi Arabistan’dan festivale gelen katılımcılarımız da var. Buradan kuş satın alarak oraya götürüyorlar. Bizim Suudi Arabistan’da Türk Güvercinleri Federasyonu kuruldu. Almanya’da yine bir federasyon kuruldu. Çok güzel örgütlü bir federasyonuz” ifadelerini kullandı. 
“KARAMAN BİZLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLADI”
Federasyonun kurucu üyesi, Adıyaman Kuş Severler Derneği Başkanı Nizamettin Fidancı ise “Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu adı altında her yıl iki defaya mahsus olmak üzere güzel bir ortamda festival adı altında programlarımızı düzenliyoruz. Bu yılda programımızı Karaman’da yaptık. Amacımız Karaman’daki dostlarımızla iletişime geçmek. Karaman iline maddi manevi bir şeyler bırakabilmek. Karaman bizleri en güzel şekilde ağırladı. Sadece burada Karaman ili değil bizler nasıl Adıyaman’dan geldikse Türkiye’nin 4 bir tarafından misafirlerimiz geldi. Yurtdışından gelen arkadaşlarımız mevcut. Kardeşlik havası içerisinde bugüne kadar getirdik” dedi. 
“KUŞ BESLESİN BESLEMESİN ÜYE BİRÇOK ARKADAŞIMIZ VAR”
Şebap Güvercin Federasyonu Karaman Dernek Başkanı Muhammet Bacak da “Bizim camiamız çok büyük bir camia. Bunun tanıtılması için biz elimden gelen desteği yaparak vatandaşlara duyurmak istiyoruz. Bunun için gerekli tanıtımların daha iyi yapılması için yetkilere sesleniyorum. Bizim camiamızda büyük bir birlik, beraberlik var. Bu bazen sönük kalabiliyor. Katılımcılara teşekkür ederim. Bizim derneğimizde zaman zaman sergilerimiz, ihalelerimiz oluyor. Kuş alım satımlarımız oluyor. Üyelik için gerekli şartlarımız yok isteyen herkes üyemiz olabilir. Kuş beslesin beslemesin üye birçok arkadaşımız var. Kuşlarımızın künyelenmesi var. Yaşı, ırkı gibi doğum tarihi gibi kimliklerimiz var. Bu tür uygulamamız var onun haricinde başka bir uygulamamız yok” diye konuştu. 
Festivalde 8 ayrı dalda yarışma düzenlenerek sahiplerine çeşitli hediyeler takdim edildi.