Karaman'da polisler çocuklarla oyun oynadı

TAKİP ET

Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen hayata geçirilen "Sanal Alemde Yokum, Oyunda Varım" projesi kapsamında polisler çocuklarla oyun oynadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü, "Sanal Alemde Yokum, Oyunda Varım" projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 964. Sokak trafiğe kapatılarak asfalta, futbol, voleybol, labirent ve sek sek oyunları için çizim yapıldı.

Polisler burada çocukları oyun alanlarına davet ederek onlarla oyun oyunadı.

Çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, polislerle çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi.

Karaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kentteki 11 sokakta bu projenin uygulamaya geçirildiğini aktardı.

Bu proje ile sanal aleme yoğun ilgi gösteren çocukları tekrar sokağa çekmeyi amaçladıklarını dile getiren Coşkun, "Sokakları trafiğe kapatıyoruz. Oyun alanları çizildi. çocuklar gerçekten eskiden olduğu gibi sokakta oynuyor. Çocuklarını yaşamalarını istedik" dedi.

Toplum Destekli Şube Müdürlüğü polislerinden Merve Gün de müdürlük olarak çocukları tekrar sokaklara çekmeyi planladıklarını, bu uygulamanın devam edeceğini ifade etti. 

Mahalle sakinlerinden Meliha Uçkun ise çocukların evlerde hep cep telefonu ve bilgisayarla oynadığının belirterek, "Bu uygulama ile çocuklarımız sokağa indi. En azından internetten uzaklaşmış oldular. Güvenli bir ortam. İyi bir uygulama" diye konuştu.