Karaman'da patates ekimine başlandı

TAKİP ET

Son dönemde fiyatında yaşanan artış nedeniyle adından sıkça söz ettiren patates, üreticinin gelir kapısı olmaya devam ediyor.

Karaman’da da başta Zengen olmak üzere Paşabağ, Akpınar ve Gökkaya köylerinde patates üretimine katkı sağlayan üretici, tarlalarına yeni sezon patates ekimlerine başladı.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, patates ekimi yapan üreticiyi tarlalarında ziyaret ederek bereketli bir yıl geçirmelerini diledi.

Bayram konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Son günlerde fiyat artışı ile gündeme gelen sofralık patates üretiminde tadı ile lezzeti ile marka olan Zengen Köyümüzde üreticilerimiz patates ekmeye toprakla buluşturmaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda suiistimaller yapılarak, zengen patatesi olmayan dışardan getirilen fenni üretim patatesleri zengen patatesi olarak pazarlarda satılmaktadır. Zengen köyümüzde üreticilerimiz tamamen organik hayvan gübresi kullanarak üretim yapmaktadır. Üreticilerimizin en büyük sorunu organik olarak ürettikleri ürünü, piyasada fenni olarak üretilen patatesleri Zengen patatesi diye ucuz fiyata satmaları, tamamen organik olarak bin bir güçlükle ürettikleri patatesin yıllardır oluşan marka değerine zarar vermelerinin önüne geçmek ve ürettikleri ürünlerini değeriyle satmaları için,  Tarım Orman İl müdürlüğümüz İle görüşerek, haksız kazanç sağlayanlara karşı  Ziraat Odası olarak konunun takipçisi olacağız. 

Bölgemiz için ürün çeşitliliğini artırmak zorundayız. 

Buradan yola çıkarak, patates konusunu gündeme aldık. Son günlerde fiyat artışları ile gündeme gelen patates hem alternatif ürünümüz olacak, hem de yeni açılacak sahalarla çiftçimizin daha iyi gelir etmesine katkı sağlayacaktır. 

İlimizde sofralık patates ekiminin ağırlık yapıldığı başta Zengen, Paşabağ, Akpınar ve Gülkaya olmak üzere tüm üreticilerimize bereketli hayırlı bir sezon diliyorum” dedi.