Karaman'da pastane, lokanta ve kafeler yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başladı

TAKİP ET

Yeni tip koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli kentler dışında restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrıntılarını açıkladığı yeni "kontrollü normalleşme" dönemi Karaman'da başladı.

Başta lokantalar olmak üzere diğer işletmeler müşterilerini ağırlamaya başladı. Kovid-19 tedbirler kapsamında sadece paket servis yapan bazı kafeterya, pastane, lokanta ve restoranlar yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermek için masa ve sandalye düzenlemesi yapıyor.

İşletmeciler, müşterilerden sosyal mesafeyi korumalarını isterken, 4 kişilik masalarda en fazla 2 kişinin oturmasına izin veriyor. 

Vatandaşlar ise aylar sonra lokantada oturarak rahatça yemek yemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çay bahçesi işletmecisi Mehmet Ali Böcü, yüzde elli kapasite ile çalışarak müşterilerini HES kodu ile kabul edeceklerini söyleyerek, alınan yeni kararlardan memnun olduklarını belirtti.

Böcü, "Halkımıza hayırlı uğurlu olsun. bizler için yaklaşık 3 aydır kapaydık. Daha öncesinden de bir 3 ay daha kapalı kalmıştık. Bir önce hayırlısıyla bu pandemi mevzusu biter de insanlarımız sağlığına kavuşur. Kapasitemizin yarısı ile çalışacağız. HES kodu ile müşterilerimizi kabul edeceğiz. Buna da şükür. İnsanımız, esnafımız, lokantacılar bundan sonra en azından evine ekmek götürebilecek. Biz devletimize teşekkür ediyoruz." dedi. 

Restoran işletmecisi Hasan Yıldırım da alınan kararlar doğrultusunda müşterilerini kabul edeceklerini, kurallara daha fazla uyacaklarını belirtti. 




karaman karaman haber pastane lokanta kafe normalleşme