KARAMAN'DA OTOPARK SORUNU

TAKİP ET

Şehirde alt ve üst yapı hizmetlerinde boy gösteren Belediye diğer yandan, kentte kangren haline gelen otopark sorununu çözmek ve zemin hazırlamakta zorlanıyor.

KARAMAN’DA OTOPARK SORUNUNA BİR MODEL BEKLENİYOR

Gelişigüzel parklar yayaların bile yürüyüş yollarını kapatıyor.

Karaman’da kış mevsimine oranla yaz sezonunda artan motorlu taşıt sayısı kentte zaten dar olan ulaşım yollarında da sürücülerin trafik akımını yoğunluktan dolayı zayıflatıyor.
Rast gele ve kuralsız parklar, şehir içlerinde bunalım ve yığılmalara sebep oluyor.
Kentte alışverişe çıkan vatandaşlar zaman zaman işyerleri önüne araçları park etmesiyle trafiğin aksamasına neden olabiliyor.
En çok kullanılan güzergahlardan İsmet Paşa caddesinde sağ şeritte gün boyu bekletilen araç park konvoyu yolun daralmasına neden olduğu gibi, bir de yanlarına park edilen araçlar trafik ekiplerini de bunaltıyor. Belirli aralıklar denetimler yapan trafik polisleri anonslarla sürücülere bu konuda uyarıyor. Yine çarşı merkezinde gelişigüzel parklar yayaların bile yürüyüş yollarını kapatıyor.
Halkın, ağzından eksik etmediği “otopark sorunu”na karşı her geçen artan nüfus ve buna oranla artan motorlu taşıt sayısına rağmen Karaman’da otopark sorununa bir model bekleniyor. 
Yurdun birçok kentinde yine benzer ölçekte nüfusun yaşandı şehirlerde, o kentleri güzelleştirmenin en önemli yolları, imar uygulamalarından geçiyor. Hatta bu uygulamalarla her projede daire sayısı kadar otopark mecbur tutuluyor.