Karaman'da oto hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

TAKİP ET

Karaman'da çaldıkları otomobil ile kaçan şüpheliler polisin takibi sonucu Konya'da yakalandı.

Hazar N. (23), din nikahlı eşi olduğunu iddia ettiği Burcu Y. (23) ile birlikte oturdukları Fatih Mahallesinde park halindeki 42 ENN 34 plaka otomobili çaldı. 
Yakalanmamak için çaldıkları otomobile yine çaldıkları aynı marka ve modeldeki başka bir otomobilin plakasını takan şüpheliler Karaman'dan Antalya'ya gitmek için yola çıktı.
Otomobilinin çalındığını fark eden araç sahibi durumu polise bildirdi. 
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri çalışma başlattı.
Yapılan çalışma sonucu Plaka Tanıma Sisteminden (PTS), çalınan otomobilin üzerine takılan çalıntı plaka ile Konya istikametine çıkış yaparak gittiğini tespit etti.
Ekipler, Konya Emniyet Müdürlüğüne de konuyla ilgili bilgilendirdi. Konya'nın Taşkent ilçesine giriş yapan otomobil ilçe ekipleri tarafında içindeki şüpheliler ile birlikte yakalandı. İlçeye giden ekiplere teslim edilen şüpheliler Karaman'a getirildi. 
Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Hazar N., adliyeye getirilişi sırasında kendisini görüntüleyen gazetecilere dönerek 'Bu kez seninkini çalacağım kayın baba' diye seslendi.
Hazar N., çıkarıldığı  sulh ceza hakimlikçe otomobil hırsızlığı ve resmi belgede sahtecilik suçundan tutuklandı, Burcu Y. ise serbest bırakıldı.




karaman hırsızlık