KARAMAN'DA OKUMA YAZMA BİLMEYEN 144 KİŞİ HAYATA YENİ SAYFA AÇACAK

TAKİP ET

Karaman'da Okuma Yazma Seferberliği projesi kapsamında yaş aralığı farkı gözetilmeyen 144 kursiyer kurs bitiminde okur- yazar olarak hayatlarına devam edecek. Bu duruma en iyi örnek ise, 87 yaşında okuma yazma öğrenen Dudu teyze örnek gösteriliyor.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılını konu alan basın toplantısı düzenledi. Son bir yılın değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, yıl içinde tamamlanan ve devam etmekteki faaliyetler ile projeler hakkında konuşuldu.

Vali Fahri Meral’in de eşlik ettiği toplantıda Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu basın mensuplarını bilgilendirdi.

Okuma Yazma Seferberliği projesi kapsamında köy köy mahalle tarama çalışmalarının yapıldığını kaydeden Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, “Tarama çalışmaları sonucunda Karaman’da 932 kişinin okuma-yazma bilmediği tespit edildi. 456 kursiyer proje kapsamında kaydedilerek, 46 kurs açıldı. Kaydı yapılan kursiyerlerden 318 yaşlılık ve hastalık nedeniyle kurs planlamasına dahil olamadı. 144 kişinin ise kursu devam ediyor. 10 kişinin ise kurs bitirme belgesi hazırlandı” dedi.

Proje kapsamında kursiyerliğini başarıyla tamamlayan 87 yaşındaki Dudu teyze, okur-yazarlık belgesini Vali Fahri Meral’in elinden aldı.  Dudu teyzenin azmi “Okumanın yaşı olmaz” sözünü kanıtlar nitelikte örnek teşkil ediyor.

Haber: Adem DEMİREL