Karaman'da öğretmenler kuş evleri yaptı

TAKİP ET

Karaman Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğretmenleri, geri dönüşüm malzemelerinden kuşlar için yuva yaptı. 

Öğretmenler, "Sıfır Atık Projesi"ne destek amacıyla proje yaptı. Öğretmenler, "Her atılanın çöp olmadığı" bilincini oluşturmak ve yeni ürün elde etmek için "Kuşlar İçin Yuva Projesi"ni başlattı.

Okul Müdürü Barbaros Orman rehberliğinde öğretmenler evlerde ve okulda kullanılmayan geri dönüşüm malzemelerini merkezin atölyesine getirdi.

Geri dönüşüm malzemelerinden kuş yuvası yapan öğretmenler, bunları okulun bahçesindeki ağaçlara astı.

Merkezin Müdürü Orman, açıklamasında, pandemi dolayısıyla öğretmenlerin eğitim öğretimin uzaktan yapılması nedeniyle haftada bir kez okula geldiğini, bu dönemi daha verimli geçirmek için ortak bir projede bir araya gelme kararı aldıklarını belirtti. 

Orman, "Öğretmen arkadaşlarımız, geri dönüşüm malzemelerini nasıl değerlendirebiliriz diye düşünerek kuşlar için yuva ve yemlik yaptı. Kış aylarının bu soğuk günlerinde aç ve susuz kalan hayvanlar için etkinlik yaptılar, geri dönüşümden elde ettikleri yemlik ve yuvaları okulumuzun ağaçlarına astılar. Öğretmenlerimizi bu duyarlı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." dedi. 

Öğretmenler ise kış aylarında yemek bulmakta güçlük çeken hayvanlar için güzel bir proje yaptıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.






karaman kuş evi karaman haber öğretmen