Karaman'da Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

TAKİP ET

Vatandaşlar Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi

Hayatını kaybeden Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Karaman'da gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Cenaze namazı için vatandaşlar Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Karaman Sivil Toplum Platformu adına konuşan Karaman Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Yunus Özdemir, “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, özgürlük ve adalet hacetiyle Hakk’a yürümüştür.

İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mursi, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. 

Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkına baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 

21. yüzyılın Firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamaların karşı sessiz kalarak işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir.

2357 gündür Mısır zindanlarında ki direniş destanını sürdüren Muhammed Mursi, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!

 (İbrahim, 42) diye buyuran bir dinin mensupları olarak

bu süreçte bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur.

Barbar Sisi’ye karşı dur diyen tek lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. İnancımızın gereği ve milletimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının ayaklar altına alınmasını kabul etmedik etmeyeceğiz. 

Şehadet çağrısına uyarak buradayız ve bugün buradan sadece Mısır’a, sadece ABD’ye, sadece İsrail’e ve onların işbirlikçilerine seslenmiyoruz. 

Bugün buradan tüm dünyaya ve tüm çağlara sesleniyoruz. Tarih Hz.Musa’yı, Hz.Yusuf’u, Hz.Hüseyin’i, Hz.İbrahim’i nasıl yâd ediyorsa Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi de aynı şekilde yâd edecektir. Tarih Hz.Musa’yı yurdundan çıkaran Firavun’u, Hz.Yusuf u kuyuya atanları, Hz.İbrahim’i ateşe atanları nasıl yâd ediyorsa işbirlikçi §[isi zalimini ve yandaşlarım da aynı utançla yâd edecektir. Onlar Muhammed Mursi’nin inancından korktular. Onlar Muhammed Mursi’nin gayretinden korktular. Onlar Muhammed Mursi’nin samimiyetinden korktular. Yetmedi onlar Muhammed Mursi’nin şehadetinden korktular. Korkun. Korkmaya devam edin; çünkü Muhammed Mursi’nin hayatı boyunca duruşuyla, gayretiyle, samimiyetiyle inşa ettiği çağrı, şehadetiyle taçlanmıştır. Ve onun çağrısı sadece bugüne değil, yarınlara da ulaşacaktır. Allah şehadetini kabul etsin” dedi. 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Lütfü Ketenci gıyabi cenaze namazını kıldırdı.

Yapılan duanın ardından program sona erdi.