Karaman'da Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

TAKİP ET

Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Yaman, küçükbaş kurbanlığın fiyatının 2,5-4 bin lira, büyükbaş kurbanlık fiyatının ise 25-50 bin lira arasında olduğunu söyledi.
Kurban Bayramı tüm İslam alemi tarafından 9 Temmuz Cumartesi günü kutlanacak, 12 Temmuz Salı günü sona erecek.
Kurban Bayramına kısa bir süre kala ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar yavaş yavaş kurbanlık arayışlarına başladı. 
Bazı vatandaşlar şimdiden kurbanlıklarını alıp besiye çekerken, Başkan Yaman Karaman'daki kurbanlık fiyatları hakkında bilgi verdi.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Yaman, bu yıl küçükbaş kurbanlıkların 2,5 ila 4 bin lira civarında satılacağını söyledi. Yaman geçen yıl kurbanlıkların 1,5 ila 2 bin lira arasında satıldığını aktardı.
Yakında kurban için yetiştirilen küçükbaş kurbanlıkların Bayrama 10 gün kala pazara ineceğini aktaran Yaman, “Kurban Bayramı'nın hem üreticilerimize hem de kurban alacak hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 
Başkan Yaman, Büyükbaş kurban fiyatlarının ise 25-50 bin lira civarında satılmasının beklendiğini, Geçen yıl büyükbaş kurbanlıklar 15-30 bin lira arasında satıldığını belirtti.