Karaman'da Kudüs Coşkusu

TAKİP ET

Karaman STK Platformu, Filistin Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. İdealist Gençlik Topluluğu tarafından organize edilen ve KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kudüs Gecesi programı yoğun bir katılım ve coşkuya sahne oldu.

Sunuculuğunu AGD Karaman Halkla İlişkiler Komisyon başkanı Recep Toka’nın üstlendiği program, KMÜ İİF Öğretim Görevlisi Hafız Hüseyin Selman Altın’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Programın açış konuşmasını Karaman STK Platformu Başkanı Tevfik Baran yaptı. Baran konuşmasında Karaman STK Platformu olarak 20-27 Ekim tarihleri arasında Filistin için birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini, artık icraat makamlarının harekete geçerek fiilî yaptırımlara başvurması gerektiğini belirtti. Tevfik Baran, İsrail’in bunca zulme cesaret edebilmesinin temelinde İslâm ülkelerinin dağınıklığının bulunduğunu söylerken İslam dünyasının bir an önce fikir, söylem ve eylem birlikteliğine varması gerektiğini vurguladı.
Kudüs Gecesi programında ayrıca şair, mütefekkir Mehmet Âkif İnan’ın “Mescid-i Aksa’yı Gördüm Düşümde” adlı şiiri KMÜ Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Tunahan Taşpınar tarafından seslendirildi.
Araştırmacı Gazeteci Halis Mutlu’nun gerçekleştirdiği soru cevaplı Kudüs Sunumu ise Kudüs’ü neden savunamadığımızı gözler önüne serdi. Kudüs ve Filistin konusunda bilgi eksiklerimiz ve yanlışlarımız olduğunu ifade eden Halis Mutlu, Kudüs ve Filistinle ilgili kelime ve kavramlarımızın Yahudiler tarafından değiştirilip formatlandığını kaydetti. Bu nedenle de bilmediğimiz bir davayı lâyıkıyla savunamadığımızı söyledi.
Ezgi sanatçısı Ammar Acarlıoğlu, İsrail’in Gazze’ye yoğun bir hava saldırısı başlatması nedeniyle yalnızca iki eser seslendirebilirken çok acil olarak İstanbul’a geçmesi gerektiğini söyleyerek salondan müsaade istedi.
Kudüs Gecesi Programı, Karaman STK Platformu Başkanı Tevfik Baran’ın yaptığı dua ile son buldu.

karaman kudüs