Karaman'da kovid 19 vakalarında yüzde 100 artış yaşanıyor

TAKİP ET

*Karaman'da Günlük Vaka Sayıları 10-15'lerden 40-50'lere yükseldi. *Vaka Artışlarının Bayram Tatili Sonrası Ülke Genelindeki Artış ile Birlikte yaşanıyor. *Uzmanlar Virüsün Önüne Geçmenin Tek Çaresinin Aşı Olduğunu Belirterek Vatandaşların Mutlaka Aşı Yaptırmalarını İstedi.

15 Temmuz ve Kurban Bayramı Tatilleri nedeni ile 11 Günlük tatil sonrasında Ülke genelinde Kovid 19 Vaka sayılarındaki hızlı artış Karaman’da da yaşanıyor.

Konu ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre; Karaman’da Tatil öncesi günlük 10-15’ler seviyesinde olan Vaka Sayısı 40-50’lere tırmandı.

Vaka artışlarının tatil dönüşünde vatandaşların kalabalık ortamlardan gelmesi ve aynı zamanda Kurban Bayramında vatandaşların Bayramlaşmalara gerekli tedbirleri almamalarından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Sağlık Uzmanları Virüsün önüne geçilmesinin tek çaresinin Aşılanmak olduğunu belirterek Vatandaşların mutlaka Aşılarını yaptırmalarını istediler ve aynı zamanda herşeye rağmen Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına uyulmasını özellikle bu artış ortamında özen gösterilmesini istediler.  

karaman karaman haber kovid 19 koronavirüs