Karaman'da kovid-19 vakaları artıyor

TAKİP ET

Hastaneye gelen günlük vaka sayısı 40-50 civarında

Karaman'da Koronavirüsteki (Kovid-19) vaka sayıları hızla yükseliyor.

Kentte artan koronavirüs vakaları Kurban Bayramının ardından neredeyse ikiye katlandı.

Yaz aylarının gelmesi, düğün ve nişan törenlerinin yapılması, vatandaşların sosyal mesafeye ve maske kuralına uymaması dolayısıyla Karaman'da vakalarda ciddi derece artışlar yaşandı.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, bayram öncesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen günlük vaka sayısı Kurban Bayramı öncesi 15-20 civarında iken Bayram sonrası 20-30’lar seviyesine son günlerde ise hastaneye gelen günlük vaka sayısının 40-50 civarında olduğu öğrenildi. 

Şuanda Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 210 hastanın yattığı, bu hastalardan 120'sinin pozitif vaka olduğu diğer kalan kısmın ise şüpheli ve filyasyon sürecinde olduğu bildirildi.

Bir kaç aydır yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğu öğrenilirken, hastanedeki yoğun bakımda 90 yatağın olduğu ve bu yataklarda yatan hastaların yüzde 80'inin koronavirüs tedavisi gördüğü belirtildi.

Vakaların artması ve hastanenin yoğunlaşması dolayısıyla sağlık çalışanlarının işlerinin de oldukça yoğunlaştığı öğrenildi.

Yetkililer vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durarak, sosyal mesafe kuralına uymalarını, maske takmalarını ve sık sık ellerini yıkamaları tavsiyesinde bulundular.