Karaman'da kovid-19 vaka sayısında yüzde 50 düşüş sağlandı

TAKİP ET

Sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları sonuç verdi

*Uzmanlar, sonuçlara göre rehavete kapılmadan vatandaşların tedbirlere harfiyen uymalarını zira ülke genelinde artan 2. Dalga nedeni ile tedbirlerin sıkı sıkıya uygulanması gerektiğini vurguladı.

Tüm dünyada, ülkemizde ve İlimiz Karaman’da son zamanlarda artış kaydeden Korona Virüs Salgını nedeni ile özellikle İlimizde artan ve günlük 100 vakalara kadar çıkan sayı son günlerde önemli ölçüde düşüş sağlandığı öğrenildi.

Karaman’da alınan önlemler ve özellikle de Sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ile Vaka sayısının %50 oranında düşürülerek günlük 40-50’lere kadar düşürüldüğü öğrenildi.

Bu arada düşen vaka sayısına rağmen, Hastanede Covid-19 tedavisi gören hasta sayısının hal 300’ler civarında olduğu ve bu hastaların da yaklaşık 8-90’nının durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Yapılan başarılı çalışmalarla düşen hasta sayısı ile orantılı ölüm olaylarında da büyük bir düşüş sağlandığı, Covid-19’dan ölümlerin 2-3 günde bir 1-2- ölüm gerçekleştiği edinilen bilgiler arasında.

Bu arada Sağlık Uzmanları düşen vaka sayıları nedeni ile vatandaşların belirlenen kurallara mutlaka uymaya devam etmelerini, son birkaç gündür bazı büyük İllerde 2. dalga olarak yeniden salgının artış gösterdiğini, mevsim şartları nedeni ile vakaların artış gösterebileceğini bu nedenle tedbirlerin sıkı sıkıya uygulanmaya devam edilmesi ve mutlaka Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına vatandaşların riayet etmelerini vurguladılar.