Karaman'da Kovid-19 Vaka Artışı Sürüyor

TAKİP ET

*Günlük pozitif vaka sayısı il genelinde 200'lü rakamlara ulaşırken, il merkezinde ise 150'ye ulaştı. *Vaka artışlarının Eylül ayı başına kadar sürmesi tahmin ediliyor.

Ülke genelinde artan Covid-19 Vaka sayıları Karaman’da da artışını sürdürüyor.
Konu ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre; Karaman’da İl genelinde yapılan günlük yaklaşık 700-800 test sayısından pozitif vaka sayısının 200’lü rakamlara ulaştığı, bu sayının Karaman İl merkezinde ise 500-600 testte 150 pozitif vakanın tespit edildiği öğrenildi.
Bu arada vaka artışlarının başladığı süreçte Hastane yatışı yok denecek kadar az iken şu anda Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 30 civarında hastanın yataklı tedavi gördüğü ve 10 kadar da hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğü öğrenildi.
Özellikle tatil dönemi nedeni ile İl nüfusunun arttığı ve de düğün sezonu nedeni ile vaka atışlarında önemli etken olduğu ve vaka artışlarının bu ay sonu ve Eylül ayı başına kadar sürmesi bekleniyor.
Sağlık Uzmanları özellikle kronik hastalığı olanlar ile yaşlıların toplu alanlara girmemeleri ve Maske, Mesafe ve Hijyen kurlarına mutlaka riayet etmelerini ve hatırlatma dozu aşılarını mutlaka yaptırmalarını istediler.