Karaman'da Kovid-19'dan son 15 günde 20'si kesin 15'i şüpheli 35 ölüm

TAKİP ET

Karaman’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında düşüş yaşandığı ancak geçtiğimiz haftalardaki yüksek vaka artışları nedeni ile de son 15 günde 20’si kesin, 15’i de şüpheli olmak üzere 35 hastanın hayatının kaybettiği öğrenildi.

Kentte mesken hariç maske takmanın zorunlu hale gelmesi, cadde ve sokaklar ile semt pazarları, kafe, restoran ve benzeri yerlerde denetimlerin artması nedeniyle koronavirüs vakalarında düşüş yaşandı. 

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Eylül ayı içerisinde Karaman İl genelinde  Kovid-19  şüphesi ile günlük yaklaşık 1000 kişinin müracaat ettiği, ancak geçen haftadan itibaren bu sayının 400’e kadar düştüğü bildirildi.

İl genelinde 200’lerde olan pozitif vaka sayının ise 100’lere (Merkezde 75, ilçelerde 25) düştüğü belirtildi. 

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şu anda 300’e yakın hastanın Kovid-19’dan dolayı tedavi gördüğü, bu hastalardan 80-100 hastanın ise yoğun bakımda tedavi gördüğü bilgisine ulaşıldı.

Pandeminin içerisinde bulunduğumuz sonbahar mevsimi nedeni ile soğuyan ve buna bağlı önümüzdeki dönemde de daha artacak soğuklarla mevsim hastalıklarının da artması karşısında vaka sayısının düşürülmesi noktasında tedbirlerin sürdürülmesinin yanı sıra vatandaşların da tedbirlere mutlaka uymaları gerektiği vurgulandı.