Karaman'da Koronavirüs'te artış durdu

TAKİP ET

*Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alınan tedbirlerle Yoğun Bakım yatak kapasitesi artırıldı ve Yoğum Bakım servisinde fazla bir sıkıntının yaşanmadığı öğrenilirken, vaka sayılarında da artışın yaşanmadığı öğrenildi.

Son zamanlarda ülke genelinde ve İlimizde de artışa geçen Kovid-19 salgını ile alınan bir dizi tedbirler karşısında Karaman’da vaka artışlarının son birkaç gündür seviyesini koruduğu ve artış yaşanmadığı öğrenildi.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan vaka artışları karşısında alınan tedbirlerle özellikle Yoğun Bakım Servislerindeki yoğunluk karşısında 60 yatak kapasiteli servislere ilave 40 yeni yatak ile Yoğun Bakım yatak sayısının 100’e çıkarılarak bu sorunun çözüldüğü öğrenildi.

Bu arada geçtiğimiz hafta yaşanan ve günlük 150 civarından günlük vaka sayılarının son günlerde artmadığı ve aynı seviyelerde sürdüğü öğrenilirken, Yoğum Bakım Servislerinde de doluluğun sürdüğü ancak herhangi bir sıkıntının da yaşanmadığı öğrenildi.

Sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ile Hastanede yatan hastaların en iyi şekilde sürdürüldüğü öğrenildi.

Vatandaşların salgının kontrol altına alınması ve yayılımın önlenmesi noktasında vatandaşların Kurallara mutlaka uymalarını, kalabalık alanlarda zorunlu olmadıkça bulunulmamasını, düğün, taziye ve ev ziyaretlerinin yapılmamasını istediler.