Karaman'da Korona Virüs Vaka Başvuruları Ve Pozitif Vaka Sayısı Düşüyor

TAKİP ET

*Yaklaşık bir ay öncesinde 600-700 kişi müracaatında 150 civarındaki pozitif vaka sayısı 70-80'lere düştü. *Yüzde 80'lere yaklaşan Aşılamada da günlük aşı sayısında düşüşler oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hafta sonu açıkladığı İllerin 2-8 Ekim tarihlerini gösteren 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayılarında Karaman’ın geçen hafta 243,21 olan vaka sayısı yeni haritada 257,34’e yükselmişti.

Vaka sayıları İl Genelinde 100 bin kişide bu şekilde artarken İl Merkezinde ise Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Olası Vaka Polikliniğine günlük başvuru sayısının geçen haftalara göre azalma eğiliminde olduğu öğrenilirken polikliniğe test yaptırmak için başvuran kişi sayısının 350 civarında olduğu ve bu kişilerden 70-80’inin test sonucunun pozitif olarak çıktığı bilgi edinildi.

Korona virüs vaka sayısı il genelinde azalma göstermesine karşın hastanenin yoğun bakımlarında yatan hasta yoğunluğu sürüyor.

AŞIDA GERİLEME VAR

Karaman’da aşı sürecinde ise son günlerde bir gerileme yaşandığı bilgi edinilirken daha önce günlük 4-5 bin kişiye aşı uygulanırken, bu sayının son dönemlerde 750-800’lere düştüğü, Karaman’ın 1. Doz aşılama oranının yüzde 80’i, 2. Doz aşı oranının ise yüzde 72’yi geçtiği öğrenildi.

Aşıdaki gerilemeye karşın Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı mobil aşı ekiplerinin Karaman’ı karış karış gezerek köy ve kasabalarda aşı olmayan vatandaşların aşılarını yaptıkları ayrıca İsmet Paşa Caddesi eski Taş bina ile Gazi İlkokulu bahçesinde bulunan aşı noktalarında da aşı uygulamalarının devam ettiği gözlemlendi.

Hayat Eve Sığar Uygulamasında ise Karaman’da yoğunluk bazı bölgelerde devam ederken şehrin genelinde rengimiz maviye dönmeye devam ediyor.