Karaman'da korona virüs endişesi semt pazarlarını da vurdu

TAKİP ET

Karaman'da korona virüs sebebiyle vatandaşlar evlerine kapanınca semt pazarları da boş kaldı. Pazara gelen vatandaşlar ise virüse karşı maske ve eldivenler ile önlem almaya çalıştı.

Yurt genelinde alınan korona virüs tedbirleri kapsamında Karaman'da büyük bir titizlikle uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın kalabalık mekanlarda uzak duran çağrılarının ardından vatandaşlar evlerine kapanırken, bir çoğu pazar alışverişlerine dahi çıkmadı. 

Bazı pazar esnafı da tezgahlarını açmadığı gözlendi. Özellikle giyim, oyuncak, züccaciye ve bazı gıda satan pazar esnafı tezgah açmadı. 

Pazara gelen vatandaşlar alışverişini hızlı bir şekilde yaparak pazardan ayrıldı. Vatandaşlar, "Dışarı çıkmamaya gayret gösteriyoruz. Pazara gelirken maske ve eldiven takarak önlem almaya çalıştım” dedi. 

Pazar esnafı ise işlerin yarı yarıya düştüğünü belirterek, normal günlerdeki kalabalığı özlediğini söylediler. 

Pazarda ise fiyatlar şu şekilde:

Domates 2.50 lira, salatalık 4 lira, soğan-patates 5 kilosu 10 lira, ıspanak 3 lira  limon 6 lira, marul tane 2 lira, çilek 4 lira, armut 2.50 lira, portakal 4 kilosu 10 lira, elma 2 lira, muz 6 lira, kivi tabak 5 lira, havuç 1.50 lira.