Karaman'da Korona Vaka Artışı Nüfus Hareketliliğinden Kaynaklandı

TAKİP ET

*Yaz-Tatil Sezonu Nedeni ile Gurbetçilerin ve Tatilcilerin Yoğun Bulunması Vaka Sayılarını Artırdı. *Tatil Sezonunda Artan Nüfus ile Beraber Yoğun Düğünler, Toplu Organizasyonlar ve Umuma Açık Yerlerdeki Yoğunluk Nedeni ile Salgındaki Artış Hız Kazandı. *Neredeyse 'PİK' Yapan Vaka Sayısının Önümüzdeki Dönemde (21-30 Gün sonra) Düşüşe Geçmesi Bekleniyor.

Son günlerde ülke genelinde ve özellikle de Karaman’da artan Covid-19 vaka sayılarının genelde Nüfus hareketliliğinden kaynaklandığı belirtildi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun konu ile ilgili; “Yaz mevsimi ile Yurt içi ve Yurt dışı hemşerilerimizin tatil nedeni ile İlimize gelmeleri bununla birlikte artan Düğün, Toplu Organizasyonlar ile Umuma açık yerlerdeki yoğunlukla vaka sayılarında ciddi bir artış yaşadık ve vaka sayısında ‘Pik’ yaptık. Yaz sezonunun sona ermesi, tatil için ilimizde bulunan hemşerilerimizin dönüş yapmaları ile birlikte vaka sayılarında bir düşüş yaşanacağına inanıyoruz. Özellikle son birkaç gündür Hastanemize vaka müracaatlarında bir düşüş gördük ki bu düşüş artarak devam edecektir. Ancak bu düşüş Hastanedeki yatan hastalarda 21 Gün ile 30 gün arasında hissedilecek, zira yatan hastaların belirli süreçleri tamamlaması gerekiyor ki bu süreç sonunda da önümüzdeki günlerde d yatan hasta sayısına da yansımasını bekliyoruz. Ancak Sonbahar mevsimi ile birlikte mevsimsel rahatsızlıkların da artacağı göz önüne alınarak vatandaşlarımızın başta aşılarını mutlaka tamamlamalarını ve Maske, Mesafe ve Hijyen kurlarına titizlik ile riayet etmeleri gerekiyor. İlimizde aşılama oranında ciddi mesafe kaydettik ancak bu oranı daha da artırarak toplumsal bağışıklığı hızlandırıp, hem hastalığa yakalanmanın hem de hastane yatışlarının önüne geçebiliriz. Üzerinde önemle durmamız gereken bir durum da, hastanede tedavisi devam eden hastalarımızın neredeyse tamamını, aşısız veya inaktif aşı olup üzerinden uzun zaman geçen ve henüz üçüncü doz aşısını olmamış vatandaşlarımızın oluşturmasıdır. Bu sebeple henüz aşı olmamış, ikinci veya üçüncü dozunu ertelemiş vatandaşlarımızı bir an evvel aşı olmaya davet ediyoruz.” dedi.